Crulic – drumul spre dincolo (2011)

Regia:
Scenariu:
Din distribuție: ,
86%
Premieră:
21-10-2011
Distribuitor:
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Damian îşi atinge scopul de a întipări suferinţa lui Crulic, nebăgată în seamă cînd ar fi trebuit, în amintirea celor care-i văd filmul. De asemenea, e precisă în reconstituirea întortocheatului du-te-vino de hîrtii, ordine, ştampile etc., pe meandrele căruia s-a pierdut o viaţă.
Todoran-Rares Daniel Nicolae – Todoran blog
Chiar daca au existat citeva scene de animatie rezonabile, Anca Damian nu a reusit sa le speculeze. Colajele, desenele peste fotografie si decorurile nu sunt impresionante, nu transmit nimic. Filmul nu te emotioneaza, povestea in sine te emotioneaza.
Eliza Zdru – Liternet
Ceea ce pare câteodată joacă de copii, atât vizual cât şi sonor, primeşte aproape simultan accente din cele mai grave.
OanaVo – Metropotam
Crulic este o experienta cu siguranta irepetabila, care te uimeste si iti scormoneste emotiile cu tot ce poate un film de animatie: colajul de tehnici utilizat, muzica si o voce fara de care cu greu ne putem imagina pelicula, a lui Vlad Ivanov. Va spunem de la inceput ca o astfel de creatie a regizoare Anca Damian ar merita sa nu fie ocolita in salile de cinema.
Iulia Blaga – Hot News
Dovada cea mai simpla ca filmul a reusit e faptul ca, desi e opera de animatie si prelucreaza elemente de realitate, te face sa-ti pese de Claudiu Crulic. Animatorii au lucrat cu atata discretie incat e suficient un element foarte mic de realitate intr-un cadru pentru a-l transfigura.
Cris Martin – Raluk
As vrea sa pot descrie intr-un cuvant experienta Crulic – drumul spre dincolo, dar imi este foarte greu pentru ca am fost prizoniera unui mozaic de senzatii pe tot parcursul celor 73 de minute cat a rulat aceasta animatie. Pot doar sa incerc sa descriu cum mi s-a parut mie filmul: senzational, tulburator, uman, crud, ingenios, socant, impresionant, obsedant, amuzant, ironic, empatic, revoltator.
Ana-Maria Onisei – Adevărul
„Crulic – drumul spre dincolo” te lasă cu sufletul şi mintea tulburate. Şi, chiar dacă „animaţia e prea încărcată”, cum spunea un critic străin, ea transmite toate emoţiile pe care, în mod obişnuit, un actor le poate transmite.