Dallas Buyers Club (2013)

Dallas Buyers Club

Premieră:
07-03-2014
Durată:
117 minute
Distribuitor:
,
Mihai Cosmin – Am Doar 18 Ani
Lupta împotriva destinului și a sistemului medical din 1985, alimentată de dorința de supraviețuire, schimbarea propriului sistem de valori și de legarea unei relații atipice de prietenie fac din Dallas Buyers Club nu doar un film demn de Premiile Oscar, ci o lecție de viață ce trebuie învățată!
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Desi pare uneori ca struneste motivatiile personajelor si ca povestea devine una adiacenta influentelor politice, filmul lanseaza cateva trepidatii. Mai degraba face din banal extraordinar si din acuzator un salvator, cu canonizarea hiperbolizata si acceptata, tocmai pentru ca atitudinea este cea potrivita.
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
Dallas Buyers Club nu trebuie ratat, iar cu putin noroc McConaughey si Leto vor rasturna bursa pariurilor facute pentru categoriile cel mai bun actor intr-un rol principal si cel mai bun actor intr-un rol secundar.
Flavius Policală – F and G must see
“Dallas Buyers Club” nu este un film excelent doar ca și execuție, ci și ca rezultat în pofida unui buget restrâns și mai ales în pofida refuzului constant pentru ecranizare.
Andreea Andrusca – Film-carti
Privirea regizorului este obiectivă: sistemul fraudulos nu este ascuns vederii, homofobia protagonistului de asemenea, instabilitatea psihică precum și lașitatea prietenilor sunt și ele în prim plan; viața este prezentată așa cum este ea, cu bune și cu rele (When life goes well, it’s sudden gift. It cannot last forever – Memoirs of a Geisha, 2005), regizorul nu sensibilizează publicul bazându-se pe tragism ci alege să-l distreze și să-l emoționeze înzestrând protagonistul principal cu verticalitate și umor, și alăturându-i sensibilitatea lui Rayon.
Colin Fraser – FilmInk
O dramă de top, care nu manipulează deloc audienţa şi îl confirmă pe Matthew McConaughey ca unul dintre cei mai buni actori.
Anthony Morris – The Vine
Realizând un film despre SIDA în anii ’80, folosind un personaj principal heterosexual, care este învăţat să treacă peste prejudecăţile sale de o femeie transexuală, ar fi putut deveni prea lacrimogen (şi, uneori, chiar este). Însă, puterea sa adevărată stă în interpretările lui McConaughey şi Leto, care îl fac să treacă peste acest obstacol
Geoffrey Macnab – The Independent
Ceea ce face filmul atât de special este simţul său de sfidare a regulilor şi umorul indecent.
Peter Bradshaw – The Guardian
Politica sa pare conservativă, dar această poveste din era lui Reagan despre un heterosexual care importă şi vinde terapii pentru SIDA are parte de o interpretare excepţională a lui Matthew McConaughey.
Ian Nathan – Empire
Matthew McConaughey este cel mai talentat actor din prezent, care lucrează în industria filmului.
Roth Cornet – IGN
Povestea lui Ron Woodroof are un farmec universal, pentru că examinează modul în care acţionăm atunci când ne aflăm în faţa celor mai mari provocări prin care trecem.
Glenn Kenny – RogerEbert.Com
„Dallas Buyers Club” ia o turnură aproape poetică în privinţa vieţilor pe care le prezintă, mai mult decât audienţa s-ar fi aşteptat.
A.O. Scott – New York Times
Matthew McConaughey aduce un şoc neaşteptat de energie filmului, o poveste tulburătoare, chiar dacă un pic convenţională, inspirată din fapte reale despre activismul medical.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Chiar şi un film atât de imperfect ca acesta reprezintă ceva demn de celebrat.
Peter Travers – Rolling Stone
Interpretarea lui Matthew McConaughey, explozivă şi fără greşeală, defineşte ceea ce înseamnă un actor de mare clasă, angajându-se să reuşească să prezinte fiecare nuanţă a personajului să sfie simţită.
Tim Grierson – Paste Magazine
În ciuda unei poveşti convenţionale, Dallas Buyers Club este de succes graţie viziunii pragmatice a eroului său pragmatic.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
McConaughey şi Leto ridică nivelul filmului peste media biografiilor sau a tragediilor, iar în acelaşi timp reuşesc interpretări demne de Oscar.