Ex Machina (2015)

Ex Machina

Premieră:
19-06-2015
Gen:
,
Durată:
108 minute
Site oficial:
Ex Machina (2015)
Distribuitor:
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Filmul lui Alex Garland oferă nu doar spectacol cinematografic, ci şi o temă de meditaţie, aşa că o vizită la cinema pentru a vedea această explorare a ceea ce înseamnă să fii uman s-ar putea transforma într-o experienţă completă.
Ionuț Maga – Filme-carti.ro
Pe măsură ce tensiunea filmului crește, în loc de a ni se servi un element surpriză, un twist sau o scenă mai action, regizorul alege să eșueze în previzibil și giugiuleli de doi lei care nu-și au locul în ceea ce-ar trebui să fie grand finale.
Andreea Mihai – Couch.Ro
Creația lui Alex Garland, care este un artist în adevăratul sens al cuvântului, este, probabil, unul dintre cele mai neobișnuite mixuri de emoție, artificialitate, inteligență și sensibilitate, cu o doză incredibil de ridicată de filosofie pură.
Anthony O’Connor – FilmInk
Unul dintre cele mai inteligente, ingenioase și uimitoare filme sci-fi thriller din perioada recentă, cu interpretări memorabile din partea lui Isaac și a lui Vikander, și cu o regie minimalistă și sigură de la Garland.
Jonah Flicker – Paste Magazine
Bântuitor de frumos.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
„Ex Machina” este o ficțiune ipotetică înfricoșătoare, care este complet plauzibilă, capabilă atât de gânduri profunde, cât și de emoție.
Manohla Dargis – New York Times
Deși Dl. Garland dorește să-ți pună creierul la muncă, este totodată un artist care vrea să distreze, iar în timp renunță la știință și filisofie pentru romanță și acțiune.
Peter Travers – Rolling Stone
Știu, știu. Ați mai văzut până acum toate chestiile astea cu Inteligența Artificială. Dar, niciodată ca aici.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
Un film clasic.
Geoffrey Macnab – The Independent
Primul film regizat de romancierul și scenaristul Alex Garland preia idei vechi și le oferă o nouă și inteligentă interpretare.
Peter Bradshaw – The Guardian
Ex Machina pare o povestioară SF elegantă, cu o răsturnare de situație distractivă, care a fost transformată într-un lungmetraj greoi. Dar, cel puțin, este realizat cu multă încredere de sine.
Dan Jolin – Empire
Stilat, elegant, tensionat, inteligent, satiric și înfiorător.
Chris Tilly – IGN
Ancorat de trei interpretări centrale uimitoare, reprezintă un debut regizoral impresionant pentru Alex Garland, care este o vizionare obligatorie pentru oricine este cât de cât interesat de modul în care tehnologia transformă lumea.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
Pentru fanii lumilor distopice din viitor, care pot trece peste erorile clare de design, debutul regizoral al lui Garland funcționează ca un sci-fi de divertisment.