Premieră:
07-06-2013
Durată:
111 minute
Cristina Zaharia – Port.ro
Cu ce ne alegem din acest film, totuşi? În primul rând, cu Horaţiu Mălăele în rol dramatic, care are curajul să plângă, să cânte pentru prima dată, să joace în acelaşi cadru cu fiul său, să facă sex.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Regizat de Horaţiu Mălăele, Funeralii… se doreşte a fi un basm, dar, în lipsa unei stilizări corespunzătoare a decorului urban din fundal, simulacrul de multiculturalism din prim-plan e doar tele-sketch-istic, provincial şi chiar debil – aceleaşi rîncede stereotipuri despre slavi (beţivi) sau despre italieni (gălăgioşi), scoase la produs fără nici cea mai mică urmă de reflecţie, de fantezie sau de fineţe.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
chiar dacă are minusuri supărătoare la nivel de scenariu, pentru o porție de umor, pentru un strop de emoție, pentru mesaj și nu în ultimul rând pentru viziunea regizorală, merită clar o vizită la cinema.
Mihai Fulger – Observator cultural
Unele filme există pentru că producătorii lor trebuie să justifice primirea unei finanţări publice, altele – pentru că o personalitate/vedetă culturală ţine morţiş să demonstreze că poate fi şi regizor de cinema. Funeralii fericite există din ambele raţiuni, nu tocmai fericite.