guardians of the galaxy poster

Guardians of the Galaxy (2014)

Gardienii galaxiei

Premieră:
08-08-2014
Durată:
122 minute
Distribuitor:
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Gardienii galaxiei este un spectacol antrenant, colorat şi plin de umor, numai bun de văzut pe un ecran cât mai mare.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
[…] e clar, pentru mine cel putin, ca s-a stabilit un punct de referinta pentru filmele SF cu supereroi si…. este complet diferit de ce am vazut pana acum.
Marcel Prost – Cinemateca
Un show extraordinar, fara pretentia de a fi vreo arta cinematografica.
Andreea Andruşca – Filme-carti
Nu pot decât să-mi exprim recunoștința celor care s-au gândit să închege așa o echipă demențială, să o aducă pe marele ecran și să-i dea forța și culoarea necesară pentru a mă binedispune într-o zi călduroasă de vară.
Dragoş Marin – Film Reporter
Fără a fi neapărat memorabil sau „minunea” pe care o semnalează mulți, rămâne însă, în materie de filme care merită văzute la cinema, una dintre puținele povești de succes ale verii.
Flavius Policală – F and G Must See
GotG este filmul fondator pentru ecranizarea francizei si ca orice “origin movie” isi face foarte bine datoria din a aprofunda adancimile personajelor principale, si a lasa loc pentru a explora mai mult.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Au trecut foarte mulţi ani de la saga, trilogia Star Wars. Era timpul pentru alţi eroi populari şi alte colţuri de univers de arătat, de descoperit de noi generaţii. În 3D şi cu efecte cu adevărat speciale.
Gruia – Metropotam
Filmul asta le are pe toate in dozele potrivite, nu te plictiseste, te face sa razi constant, te face sa te atasezi de personaje, iti stoarce chiar si o lacrima, te face sa visezi si sa te indragostesti de coloana sonora minunata (!!!).
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Merita sa vedeti filmul asta? Sa treceti peste finele ironii aruncate de unii? Da. Pentru ca ne plac povestiile si basmele moderne. Ne plac si tribute movies aduse francizelor Indiana Jones si Star Wars. Ne place muzica anilor ’70 si ’80. Ne plac the unlikely heroes. Tinem cu ei, cu the misfits si the outcast pentru ca si noi am fost candva sau mai suntem in pielea lor.
Michael Burgin – Paste Magazine
Este primul film din cadrul MCU (Marvel Cosmic Universe) care nu are în rolul principal un personaj major Marvel. Însă, atunci când realizezi cea mai plăcută operă spațială de la Al Cincilea Element, numele chiar nu mai contează.
Peter Travers – Rolling Stone
Guardian of the Galaxy reușește imposibilul. Prin noroc orb și fascinație, întoarce clișeele benzilor desenate și le transformă în divertisment antrenant.
Glenn Kenny – RogerEbert.Com
În multe aspecte, Guardians… este distractiv și un western în spațiu proaspăt.
Manohla Dargis – New York Times
Deși are turnuri nebunești ale narațiunii, una după alta, reușește să te atragă – și, pentru mare parte a sa, să te mențină în interiorul poveștii – într-o completă altă lume.
Anthony Morris – The Vine
Deși este limitat de multe elemente, regizorul James Gunn reușește să atingă un nivel excelent prin a transforma acest film într-unul foarte distractiv.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Guardians este primul film al celor de la Marvel care se simte imprevizibil în mod captivant.
Jordan Hoffman – Film.Com
O îmbinare între sci-fi clasic și ironie a culturii moderne curente.
Eric Kohn – IndieWire
„Guardians of the Galaxy” este un film inteligent, amuzant, în contrast cu explozii stupide și alte efecte speciale.
Dan Jolin – Empire
Colorat, distractiv, creat parcă pentru adulții iubitori ai filmelor kitsch SF din anii ’80.
Justin Lowe – Hollywood Reporter
În ciuda faptului că nu ține cont de legile fizicii, multe dintre elementele vizuale prezentate pe ecran sunt atât de realiste și captivante încât uneori chiar și scenariul devine secundar în timpul secvențelor vizuale intense.
Drew McWeeny – HitFix
Ceea ce poți spune cu siguranță este că ‘Guardians Of The Galaxy’ reprezintă cel mai fermecător film Marvel de până acum.
Geoffrey Macnab – The Independent
Un film cu supereroi mai ușurel, care oferă suficient spectacol vizual și umor, dar uneori este subminat chiar de încercarea sa de a fi amuzant.
Daniel Krupa – IGN
De la genericul de început până la ultima secvență, există o eleganță autentică asupra întregului film.