Haywire (2011)

Haywire: Cursa pentru supravieţuire

Premieră:
03-02-2012
Site oficial:
Haywire (2011)
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Cred că cel mai remarcabil e faptul că, deşi în linii mari totul e previzibil (întorsăturile de intrigă rămânând neesenţiale, în cazul unui asemenea film eminamente de acţiune), regia lui Soderbergh reuşeşte la tot pasul să potenţeze surprizele cel puţin în plan formal, alungând plictiseala
Cris – Urban.ro
Haywire/Cursa pentru supravietuire, noul film de actiune in regia lui Steven Soderberg, nu-i rau dar nici nu exceleaza
Luiza Tararache – Raluk
Gina Carano, scene de lupta veridice, o distributie impresionanta si o regie pe masura – toate acestea fac din Haywire un film pe care nu trebuie sa il ratati!
Richie – Marele Ecran
Un compromis care functioneaza cel putin din punct de vedere al experientei de-o ora jumate insa unul fara vreo sansa reala in oceanul de filme cu spionaj, tradari si polite platite in gloante si sange.
Dragoş Marin – Film Reporter
Mai degrabă exerciţiu de stil, înşelător promovat ca film de multiplex, Haywire poate să nu fie pe gustul vostru, dar e o alternativă cinstită la peliculele de Oscar de pe ecranele din februarie.
Jim Vejvoda – IGN
Soderbergh se aventurează pe teritoriul lui seagal și Van Damme.
Peter Travers – Rolling Stone
Haywire se apropie de obiectivul lui Soderbergh de a crea ”un film cu Pam Grier făcut de Alfred Hitchcock”.
Eric Kohn – Indiewire
Haywire are puține de spus, dar multe de arătat.
Simon Crook – Empire
Un film proaspăt, puternic, ivit din spiritul indie răutăcios al lui Soderbergh.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Carano este minunat de atletică, probabil și pentru că petrece mai tot timpul din film fiind minunat de atletică.
Betsy Sharkey – L.A. Times
A o vedea pe Carano lovind, răsucindu-se, sărind și zdrobind adversari puternici – în majoritate bărbați, de două ori mai mari ca ea – e deosebit de distractiv, foarte amuzant și oarecum copleșitor.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
e distractiv doar pentru aceia care se bucură să vadă o femeie provocând durere ca un bărbat, pentru stupida plăcere de a o vedea bătându-se.
A.O. Scott – N.Y. Times
Un deliciu pentru formaliștii care ridică în slăvi glorioasele filme ieftine de categorie B din trecut.
Eric D. Snider – Film.com
Carano nu e deloc o actriță, dar la naiba dacă asta contează, când este ajutată de un scenariu mortal, de o distribuție remarcabilă și de regia fără greșeală a lui Steven Soderbergh.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
Rămâne de văzut dacă Gina Carano poate fi mai mult decât o bătăușă. Dar, pentru moment, este o candidată bună pentru a intra în panteonul actrițelor de acțiune.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un star s-a născut. Ăăăă, aproape.
Bill Gibron – Film Critic
Are o distribuție de excepție, mai ales o debutantă formidabilă (fostă American Gladiator/actuală luptătoare MMA) în persoana Ginei Carano. Are un regizor minunat ca Steven Soderbergh și suficiente scene de lupte tradiționale ca să mulțumească și cel mai pretențios fan al filmelor de acțiune. Și, totuși, ce-i lipsește acestui thriller inteligent și tradițional? Energia.
Drew McWeeny – HIT FIX
Dacă nu vrei decât un film de mare impact, care-și atinge ținta cu fiecare pumn cu care lovește, atunci Haywire e mai mult decât satisfăcător.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Scenariul nu încearcă deloc să fie plauzibil sau realist; în schimb, este foarte sincer cu sine, despre ceea ce vrea să fie