Hotel Transylvania (2012)

Hotel Transilvania

Premieră:
19-10-2012
Nu spun că este o capodoperă şi nici că ar trebui să te aştepţi la mai mult de o simplă comedie decentă, însă ce reuşeşte Genndy Tartakovski aici este un film de animaţie care îi distrează atât pe cei mici cât şi pe cei mari. Şi, asta, fără a coborî ştacheta umorului folosit şi fără a lua în râs inteligenţa spectatorului.
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Filmul este salvat de regia lui Genndy Tartakovsky, în care regăsim toate calităţile cu care ne-au obişnuit serialele lui de televiziune. Posesor al unui umor veritabil, Tartakosvky ştie să valorifice la maximum, toate mingile ridicate la fileu de către scenarişti (ba chiar şi pe cele care nimeresc pe tuşă), povestind totul cu fantezie, energie şi strălucire – inclusiv printr-o remarcabilă adaptare de la animaţia tip cartoon bidimensional a televiziunii la specificul 3D pseudo-realist, într-o concepţie grafică originală şi plină de stil.
Peter Bradshaw – The Guardian
Comedia gotică nu este o noutate, iar practic aici se simte un ton al marketingului pentru Halloween, fără să ofere atât de multe momente amuzante precum ar fi putut.
Helen O’Hara – Empire
O comedie care nu reușește să iasă din mediocritate în ciuda celor mai bune eforturi ale talentatului animator Tartakovsky.
Neil Genzlinger – New York Times
Filmul își pierde din originalitate în timp ce se apropie de un final previzibil, dar tot rămâne o plăcere să te uiți la el.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Are un aspect distinctiv față de celelalte comedii de acest gen, care pare natural. Dialogurile, însă, sunt la polul opus, fiind mult prea seci.
Michael Simms – Film Ink
Aspectul este vibrant, momentele amuzante sunt la un nivel acceptabil, iar interpretările sunt de excepție.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Cuvintele nu-și mai au rostul, atât timp cât creaturile ciudate sar de colo-colo cu o energie nebunească.
Laremy Legel – Film.Com
O poveste pentru copii, care nu are nimic inovator.
Michael Rechtshaffen – Hollywood Reporter
Un film animat cu monștri deloc amuzant, care este departe de ceea ce trebuia să fie.
Drew Taylor – IndieWire
„Hotel Transylvania” este o încântare de Halloween care aduce mult haos, însă duce lipsă de personaje puternice.