The Iron Lady (2011)

Doamna de fier

Premieră:
27-04-2012
Distribuitor:
Cinefilul – FilmeTari
The Iron Lady încearcă să prezinte prea multe fapte ca să contureze personalitatea premierului britanic, dar nu intră în profunzime cu niciunul, acestea sunt prea schematice, incomplet dezvoltate și rămâi cu o senzație de lucru neterminat.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Concentrarea pe emoţii, pe amintiri, pe trăirile personajului face ca The Iron Lady/Doamna de Fier să nu fie un film politic, ci o poveste universală ce lansează o întrebare pentru toţi apăsătoare – când ajungem la finalul carierei, cum înfruntăm vârsta? Ce se întâmplă când o viaţă trepidantă, în întregime consacrată muncii, ajunge la sfârşit?
Jovi – Filme-cărți
Filmului insa i-a lipsit ceva, nu are acea scanteie pe care o asteptam atunci cand am auzit ca va fi lansat un film despre Margaret Thatcher, incursiunea in cariera si viata sa nu este suficient de documentata si informativa pe cat ne doream.
Raluca Georgescu – Raluk
Margaret Thatcher ramane in istorie. Iar Meryl Streep nu cred ca mai are nevoie de validari. Despre filmul The Iron Lady nu cred insa ca va discuta cineva nici anul urmator, nici peste o generatie.
Marian Iuga – Film Sinopsis
Din păcate ceea ce trebuia să fie o lecţie de istorie politică şi personală s-a transformat într-o poveste din prezent cu câteva flashbackuri din trecut.
Alexandru Ţîrdea – Cineblog
The Iron Lady este un film plin de sine, cu intenții bune, dar nefructificate.
Anthony Quinn – The Independent
Există un motiv foarte bun pentru a vedea The Iron Lady, unul atât de bun încât le neutralizează pe cele care te fac să simți cum te enervează. Meryl Streep în rolul lui Margaret Thatcher
Annlee Ellingson – Paste Magazine
Momentele importante ale carierei contraversate a lui Thatcher sunt prezentate cu un montaj care nu-i face dreptate nici acelei femei și nici evenimentelor.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Trebuie să ai talent pentru a lucra cu Meryl Streep. În plus, ajută mult să știi cum să o folosești. „The Iron Lady” eșuează la ambele capitole.
Eric D. Snider – Film.com
Este o plăcere să-i privește pe Streep și pe Broadbent iar povestea lui Thatcher, deși vagă, este fără îndoială interesantă.
Dan Jolin – Empire
Una dintre cele mai reușite interpretări din întreaga carieră a lui Streep.
Peter Bradshaw – The Guardian
În rarele ocazii în care filmul îi permite să vorbească despre politică, această Margaret prinde viață.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Un portret tulburător, chiar dacă nu întotdeauna satisfăcător, al acestei femei puternice în luptă cu vârsta.
A.O. Scott – New York Times
Rămâi cu impresia unei femei bătrâne care nu-și mai amintește cine obișnuia să fie și cu un film care nu este nici el prea sigur.
Peter Travers – Rolling Stone
Este ceva ce Meryl Streep nu poate face ca actriță?
James Rocchi – Indiewire
„The Iron Lady” este comedia anului. Deși nu asta se dorea.
Bill Gibron – Film Critic
Thatcher interpretată de Streep este în mod egal regală, cât și nebună de legat.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Streep devine un show în sine
David Rooney – Hollywood Reporter
Meryl Streep e fermecătoare în The Iron Lady.