Jack Reacher (2012)

Jack Reacher. Un glonţ la ţintă

Premieră:
28-12-2012
Site oficial:
Jack Reacher (2012)
Distribuitor:

https://youtu.be/YSB9BD52r4M

Dragoş Marin – Film Reporter
Cu accentul pe care îl pune, în interpretarea lui, pe acele detalii care îl fac pe Reacher un tip cu lipici la public (amestecul de aroganţă şi mister), îi face dreptate unui personaj care se poate citi cu lejeritate şi în tramvai, dar al cărui loc e în cinematograf.
Mark Dinning – Empire
Christopher McQuarrie și Tom Cruise își onorează promisiunea, cu o abordare violentă și plină de umor
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Din nefericire, Tom Cruise nu are nici fizicul și nici abilitatea de a arăta durerea interioară a personajului său astfel încât să facă filmul să funcționeze.
Peter Bradshaw – The Guardian
o adaptare revoltătoare a cărții lui Lee Child, dar antrenantă.
A.O. Scott – New York Times
Arogantul și super-competentul Reacher este un personaj pe care Mr. Cruise l-ar putea juca și în somn, ceea ce aproape că se și întâmplă.
Drew McWeeny – HIT FIX
Poate că Cruise nu este la fel de masiv ca personajul Reacher din carte, dar este așa de distractiv cum ar fi sperat orice fan al personajului să fie.
Peter Travers – Rolling Stone
Acesta este show-ul lui Cruise. Și îi reușește perfect.
Catherine Shoard – The Guardian
Este, în felul său, un soi de cinema de autor, în sensul în care un lup singuratic (Cruise este atât producător cât și personaj principal) a preluat un produs extrem de popular și l-a adaptat propriei persoane.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Faptul că Cruise eșuează în încercarea de a-l întruchipa pe Reacher nu are nimic de-a face cu statura sa, ci cu incapacitatea – uimitoarea incapacitate – de a înfățișa un personaj original într-un film plin de clișee vizuale și dialoguri îngrozitoare.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Tom Cruise e în plină formă.
Nu pot spune că Jack Reacher aduce ceva nou; mai degrabă, face doi pași înapoi și ne reamintește cât de elementar se face o scenă de bătaie sau una de urmăriri și totuși să fie izbitor de puternică.
Drew Taylor – Indiewire
În ceea ce privește entertainmentul pur, îți va fi greu să găsești în acest sezon de sărbători un alt film construit mai inteligent, filmat mai frumos și mai plin de adrenalină.
Alicia Malone – IGN
Aproape tot ce vedem în Jack Reacher a mai fost făcut, și cu mult mai bine; totuși filmul excelează în scenele de acțiune, în care Cruise este la volan.