Killer Elite (2011)

Premieră:
07-10-2011
Site oficial:
Killer Elite (2011)
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Hollywood-ul a dovedit de nenumărate ori că se poate juca bine-merci nu doar cu imaginaţia, dar şi cu istoria. Doar că The Killer Elite: Înfruntarea este atât de dezordonat, încât chiar sunt şanse să fie bazat pe evenimente reale, căci doar se ştie: viaţa bate filmul. În rest, numai de bine: Jason Statham îşi face treaba ca lumea, Robert De Niro vine cu ceva vorbe de duh, iar secvenţele de acţiune sunt suficient de bine realizate pentru ca Înfruntarea să devină divertisment numai bun pentru două ore de relaxare în weekend.
Lucian Bodnar – Raluk
Daca va plac filmele de actiune, Killer Elite este unul ce nu trebuie sa va scape. Nu mai pierdeti timpul in fata monitorului si plecati spre cinematograf. ACUM!
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Acesta este un thriller chiar foarte bun, bazat mai mult pe personaje şi pe intrigă, decât pe acţiune, pentru binele său.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Eficient, dar mai multă acţiune l-ar fi făcut mai distinctiv. Oricum, oferă ceea ce are nevoie pentru a avea succes la nivel internaţional.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
A ucide pare ridicol de uşor în acest film neesenţial.
Drew McWeeny – HIT FIX
Bazat pe fapte reale, acest film de acţiune este credibil, însă pierde mult la capitolul stil.
Manohla Dargis – New York Times
Oricare ar fi cazul, Owen şi Statham formează un cuplu perfect pentru a îngrămădi scene de acţiune de genul Bourne, glume ieftine şi clişee.
Kim Newman- Empire
Câteva cascadorii bune şi o urmărire interesantă prin deşert nu sunt suficiente pentru a face acest film bun.
Peter Travers – Rolling Stone
Singurele momente distractive sunt scenele de acţiune pură, realizate excelent de Gary McKendry.
Bill Gibron – Film Critic
Multe din Killer Elite sunt ascunse de propriul machiaj.
Catherine Shoard – The Guradian
Poate că toate detaliile astea trag filmul în jos (…). Sunt o distracție de la evenimentul principal: un tip chel care bate oameni.
Max Nicholson – IGN
Nu pot spune că Killer Elite este prost sau stupid de ofensator, însă nu reușește să atingă acel X-factor care fac din alte filme de acțiune niște filme bune.
Michael Phillips – L.A. Times
Scenariul e un dezastru.
Cu cât mă gândesc mai mult la acest film, cu atât îl urăsc mai mult, ceea ce-i ciudat, pentru că îi are în distribuție pe trei dintre actorii pe care îi iubesc, chiar și în cele mai proaste filme ale lor.
Drew Taylor – Indiewire
Ceea ce este cu adevărat cool e cum ar fi putut fi Killer Elite – un film de acțiune cu o mână de oameni care, în împrejurările potrivite, ar fi putut fi perfecți pentru acest gen de film (vezi filmul sub-apreciat din anii 70 al lui Statham, The Bank Job). În schimb, ne-am ales cu o mână de locații deplorabile, interpretări ”de lemn”, o intrigă absurdă și păr facial uniform de groaznic.
Eric D. Snider – Film.com
Singurul lucru original la Killer Elite e faptul că plasează o parte din acțiune în Oman, ceea ce se întâmplă destul de rar în filmele care merg spre zona aceea a Arabiei. Este mai mereu vorba despre Irak, Afganistan sau Arabia Saudită sau Israel, dar niciodată Oman, Ceea ce-i grozav.
Ilan Preskovsky – Channel 24
”Bazat pe o poveste reală”. Dacă este o frază care nu-și are locul când vorbești despre un film cu Jason Statham, atunci cu siguranță asta este.