loving-vincent-poster

Loving Vincent (2017)

Cu drag, Van Gogh

Premieră:
13-04-2018
Durată:
94 minute
Petre Ivan – Ziarul Metropolis
Co-regizat de regizorul britanic Hugh Welchman, laureat al premiului Oscar, și regizoarea poloneză Dorota Kobiela, „Cu drag, Vincent” / Loving Vincent este un film de animație cum nu s-a mai văzut până acum. 107 pictori din toată lumea au pictat în ulei cele 62.540 de fotograme ale pelicuei, care se derulează la o viteză de 12 picturi pe secundă.
Andreea Vlad – Dilema Veche
Într-un film tridimensional în cel mai pur sens al cuvîntului, se întîlnesc pictura, animația și cadrele filmate cinematografic, cu actori reali, decoruri și locații reale.
Neil Soans – Times of India
Ajutat de coloana sonoră de care s-a ocupat Clint Mansell, răbdarea îți va fi răsplătită atâta vreme cât te vei concentra pe prezentare, dincolo de ritmul lent și tot restul poveștii.
Jessica Kiang – The Playlist
e dificil de parcurs ca simplă bucată de cinema.
Geoffrey Macnab- The Independent
Ca animație, produce un contrast binevenit față de toate animalele acelea drăguțe și vorbitoare ale studiourilor de la Hollywood.
Peter Bradshaw – The Guardian
Iată o ciudățenie: intrigant și, totuși, straniu de exasperant, ca un tribut sentimental, sau ca o glumă, sau ca un act de pedanterie stilistică.
Ian Freer – Empire
Un triumf al tehnicii și al efectelor vizuale uimitoare asupra poveștii și dialogului. Vedeți-l pentru abordarea nuanțată a acestei figuri culturale și pentru a aplauda îndrăzneala sa remarcabilă.
Sheri Linden – Los Angeles Times
Dincolo de orice explicație, este arta însăși.
Kenji Fujishima – Paste Magazine
Ai putea înțelege mai multe despre acest artist doar prin simpla privire a tablourilor sale decât prin a le viziona reproduse obsesiv ca aici.
Joe McGovern – Entertainment Weekly
Una dintre cele mai nebune dovezi de dragoste de pe marile ecrane de anul acesta.
Susan Wloszczyna – RogerEbert.com
Dacă ți-e dor de ceva care să-ți încânte privirea și nu te deranjează o narațiune destul de subțire, atunci acesta s-ar putea să-ți fie pe plac.
A.O. Scott – New York Times
Farmecul său nu trece niciodată, din motivele care se regăsesc în titlu.
David Ehrlich – Indiewire
O dovadă de dragoste extraordinară (și complet dementă)
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
Sunt suficiente detalii despre artist în film […] care ar trebui să-i mulțumească atât pe experți, cât și pe novici