Premieră:
04-10-2013
Gen:
Durată:
77 minute
Site oficial:
Lupu (2013)
Distribuitor:
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Poezie de nivelul ăsta se produce masiv (şi, în general, cu mijloace mai puţin costisitoare decît cele cinematografice) în jurul vîrstei de 15-16 ani; or, Mustaţă are 38.
Cinesseur – Cinesseur blog
Pentru un film cu direcţie incertă, e prea lung, fiindcă nu e nici cinema narativ, nici cinema experimental. Pentru un film din care dialogurile sunt aproape evacuate (tot găselniţă regizorală şi asta, parte a jocului secund, dar deloc fecund, pus la cale de la bun început) e prea lent şi dureros de plat, deoarece actorii, în special cei doi în jurul cărora gravitează povestea (deşi mai potrivit ar fi orbecăie), nu pot susţine mai mult de câteva secunde greutatea sau sensul unui cadru „mort”
Ionuţ Mareş – ZiarulMetropolis
Premise provocatoare şi ofertante, a căror punere în practică eşuează însă într-un film lipsit de orientare, impact şi, mai ales, ritm.
Manuela Zipisi – Orașul Meu
Lupu iese afara din bloc si respira zambind. Ceea ce poate insemna ca devenirea ori maturizarea s-a finalizat sau poate nu. Pentru ca blocul prin care s-a plimbat tot filmul cu liftul intre amintiri, dorinte, imaginatie, eros si thanatos, intr-o compozitie totusi cam haotica, ramane pe loc.
Dragoş Marin – Film Reporter
Bogdan Mustaţă e un tip ambiţios, în stare de multe lucruri bune; bazat pe dovezile pe care le avem la dispoziţie, ce îi lipseşte deocamdată e o direcţie, şi material cu care să umple un lungmetraj – dialoguri care să nu distragă de la compoziţia unui cadru, personaje care să intrige, miză de care să-ţi pese. Cu alte cuvinte, mai are mult de lucru.