Premieră:
10-02-2012
Distribuitor:
Dragoş Marin – Film Reporter
Filmul rămâne însă până la sfârşit inventiv şi interesant vizual, motiv suficient pentru care îi stă bine pe ecranul de cinema. Mai ales în cazul în care nu aţi observat că fiecare dintre noi are nevoie de un strop de suprarealism.
Alartes – Filme-Cărți
un sofisticat basm oriental. O poveste dulce-amară, ţesută cu migală, dar mai ales cu o fantezie debordantă. Un film despre forţa creatoare şi totodată distructivă a sensibilităţii sufletului omenesc.
Manuela Zipişi – Liternet
filmul nu se încheagă convingător. Schematismul întregii construcţii este poate şi puţin jucat – avem totuşi de-a face cu un fel de basm, aşa cum suntem preveniţi din debut, iar personajele de poveste sunt până la urmă arhetipuri…
Deborah Young – Hollywood Reporter
Al doilea film al regizorilor Marjane Satrapi și Vincent Paronnaud, după animația Persepolis, îmbină umorul și poezie cu o minunată măiestrie artistică.
Damon Wise – Empire
Chicken with Plums reprezintă o realizare senzațională pentru Marjane Satrapi, după animația Persepolis.
Xan Brooks – The Guardian
Este îndrăzneț, exotic și distinctiv. Dar, Satrapi și Paronnaud au făcut povestea mult prea dulce pentru gustul meu, iar având în vedere că filmul este despre disperare și sinucidere, chiar este mult prea nesubstanțial pe alocuri.
Oliver Lyttelton – Indie Wire
Sunt câteva lucruri plăcute pe care le poți găsi în „Chicken with Plums”, dar așteptăm ceva mai satisfăcător de la echipa regizorală data viitoare.