ready-player-one-poster

Ready Player One (2018)

Ready Player One: Să înceapă jocul

Premieră:
30-03-2018
Durată:
140 minute
Ștefan Apostol – MovieNews
Viziunea regizorală a lui Sipelberg este una grandioasă și nu omite absolut nimic din ce regăsim în carte, ba mai mult adaugă alte elemente noi.
Cosmin Bumbacea – Orașul meu
Cand am plecat de la film am plecat plin de energie, voios, m-as fi bagat si eu la un spart de capete de orci. Si cantam singur in masina. Pentru ca asta iti face filmul. Iti spune o poveste si te bine-dispune.
Si asta cred ca e suficient.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
După ce, în tinereţe, a contribuit decisiv la apariţia epocii blockbusterelor, Steven Spielberg pare a-şi propune acum să anticipeze, din nou, viitorul cinema-ului maintream. Şi o face cu o voluptate care exclude aproape în totalitate reflecţia, distanţarea – de unde şi senzaţia că „Ready Player One” este un simplu (şi antrenant) film de divertisment, nu foarte ofertant în idei de regie mari şi originale.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Un tribut spectaculos, mai ales cand actiunea este mutata in OASIS, o realitate in care ti-ai dori sa te refugiezi. Plus ca are si un mesaj destul de cool, daca ajunge la receptor. Cred ca cel mai bine totul s-ar rezuma asa cum citeam undeva „If Spielberg is why I love movies, then this is why I love Spielberg.”
Emil Călinescu – CinEmil
Mos Spielberg inca mai are un cuvant de spus in cinematografie. Cine n-are batrani sa-si cumpere. Chiar si atunci cand vorbim de filme adresate cu precadere tinerilor.
Iulia Dromereschi – Filme-cărți
[…] mi-aș fi dorit să existe mai multe întorsături de situație și mai multe elemente-surpriză, dar și mai puține clișee.
Ştefan Dedal – Times New Roman
Până la urmă, cu bune, cu rele, e un adventure căznit, dar reușit.
Will Leitch – Paste Magazine
În mâinile lui Spielberg, orice literatură de duzină, care n-ar ieși deloc în evidență în mâinile altcuiva, capătă o anumită rezonanță emoțională.
Peter Travers – Rolling Stone
e un blockbuster care vrea să fie interactiv. Uitați de tot. Spielberg conduce.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
În vreme ce la suprafață, acest film futurist îi sărbătorește pe jucătorii de jocuri video și plăcerile care se găsesc în realitatea virtuală, mai în profunzime, rezumă într-un mod emoționant satisfacția de a te bucura de lumea reală după ce ai abandonat toate ecranele.
A.O. Scott – New York Times
Dl. Spielberg navighează prin acest depozit cu dexteritatea obișnuită, încărcând fiecare cadru cu informație, fără a pierde din claritate și fără a strica ritmul poveștii.
Renuka Vyavahare – Times of India
Un film SF cu suflet
Christy Lemire – RogerEbert.com
“Ready Player One” ar fi fost un film mult mai captivant cu oricare dintre celelalte personaje în prim-plan, dar noi rămânem cu Parzival
Peter Bradshaw – The Guardian
o călătorie spectaculoasă în lumea jocurilor VR
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Ready Player One, fantezia pop-corn a lui Steven Spielberg, pare un film mai degrabă făcut de cineva de vreo 20 de ani și nu de vreo 70.
Travis Johnson – FilmInk
E posibil ca acesta să fie cel mai prost film din cariera lui Spielberg
Jonathan Pile – Empire
Spielberg combină într-un mod echilibrat nostalgia romanțată cu o poveste captivantă pentru a crea o experiență cinematografică pură și lipsită de cinism, care redă magia pe care o găsim în primele sale filme.
Jordan Ruimy – The Playlist
o revenire la escapismul pur
Alanah Pearce – IGN
Deși nu e chiar emoționant și am fost dezamăgit de câte întrebări au fost lăsate fără răspuns din cauza vizitelor superficiale în lumea reală, este totuși destul de distractiv.
Eric Kohn – Indiewire
În cele din urmă, „Ready Player One” devine exact ceea ce personajele sale admiră, un entertainment comercial amestecat cu haosul unui blockbuster.
John DeFore – Hollywood Reporter
O aventură exuberantă prin niște lumi întunecate și fantastice