Riddick (2013)

Riddick

Premieră:
13-09-2013
Durată:
119 minute
Site oficial:
Riddick (2013)
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“Riddick” strange multe notiuni specifice genului SF, suficiente pentru a satisface cerintele. Poate ca nu este la fel de tensionat ca “Pitch Black” sau ca nu are mitologia care compunea curiozitatea din cel de-al doilea volum, dar rezervele nu sunt foarte multe.
Nicoleta Vasile – Am Doar 18 Ani
Pe lângă viteza înceată cu care filmul se derulează, lipsa de conţinut poate fi mascată uneori cu replicile de-a dreptul comice, care te fac de multe ori să crezi că te uiţi la o comedie şi nu la un SF.
Andreea – Filme-carti
Chiar dacă este un film care se concentrează strict pe viața antieroului solitar, consider că lipsa acțiunii din prima parte a filmului, precum și lipsa inovației în scenariu scade din prestigiul proiectului. Poate doar iubitorii antieroului vor fi încântați să-l urmărească încă o dată pe Riddick într-o luptă pe viață și pe moarte.
Gruia – Metropotam
[…] exista filme care sunt atat de proaste incat sunt bune si filme care sunt atat de proaste incat te umplu din cap pana-n picioare de penibil si iti vine sa parasesti instant sala (unii au si facut-o dupa 15 minute). Riddick este in cea de-a doua categorie.
Adela Ghidoveanu – ProCinema
Daca ar fi sa definesc acest al treilea capitol din seria personajului Riddick, cuvantul potrivit ar fi ridicol.
Gabriela Istrate – To the Edge and Back
Desi seria “Riddick” a devenit in timp o franciza de sine stataoare, cu un anti-erou caracterizat de trasaturi puternice si cu un univers foarte bine definit, care penduleaza intre un SF cu elemente gotice si survival, dar si cu elemente de SF industrial si cyber-punk, se pare ca cel de-al treilea film din serie nu reuseste sa aduca mai multa profunzime.
Erin Free – FilmInk
Deşi are un ritm nefiresc şi este foarte familiar, aceasta rămâne o revenire solidă a băiatului rău intergalactic al lui Vin Diesel.
Peter Travers – Rolling Stone
Riddick m-a ţinut în „priză” pentru moment, „ucigând” în mod eficient timpul până când mi-a „ucis” răbdarea.
Odie Henderson – RogerEbert.Com
Riddick este mai bun decât mă aşteptam şi oferă un divertisment decent pentru fanii genului.
Manohla Dargis – New York Times
Filmele precum Riddick, un spectacol primitiv satisfăcător, ajută să explice ascensiunea lui Vin Diesel ca un om de cinema.
Drew McWeeny – HitFix
Diesel pare că şi-a dat seama de părţile sale forte de-a lungul anilor…
Peter Bradshaw – The Guardian
Plictisitor şi bizar, cu toate că Diesel are o prezenţă impunătoare uneori.
Justin Lowe – Hollywood Reporter
Fidel şablonului şi chiar al spiritului filmelor anterioare din serie, acest al doilea sequel slab de-abia reuşeşte să avanseze foarte uşor mitologia personajului principal.
Keith Staskiewicz – Entertainment Weekly
Ţintind mai mult pe suspans decât pe acţiune, intenţiile modeste ale acestui al treilea film din franciză fac şi nereuşitele mai modeste, de asemenea.
Jim Vejvoda – IGN
Vin Diesel şi David Twohy revin la bazele seriei Riddick, cu monştri şi băieţi răi, care oferă un film previzibil, dar distractiv pentru ceea ce se doreşte.
Matt Patches – Film.Com
Speranţa lui Diesel pentru o mitologie extinsă stă în drumul lui Riddick de a ajunge o escapadă sci-fi de apreciat.
Chris Hewitt – Empire
Prea lung şi prea pretenţios, aceasta este, totuşi, o revenire în formă a lui Diesel în rolul lui Riddick.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Este suficientă tensiune, acţiune bună şi noi feluri de a muri, dar Riddick nu schimbă niciun moment viteza, la fel ca expresia feţei lui Vin Diesel.