Star Wars: The Last Jedi (2017)

Star Wars: Ultimii Jedi

Regia:
Scenariu:
AG - Audiență generală
90%
Premieră:
15-12-2017
Durată:
150 minute
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
The Last Jedi este un film straniu pentru că e distractiv până la un punct, până începi să-l iei un pic mai mult în serios și încerci să înțelegi logica fiecărei scene.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Cu acest sequel mai mult decât onorabil, Rian Johnson devine un star Disney.
Emil Călinescu – CinEmil
Star Wars: Ultimii Jedi este un film foarte bun, unul dintre cele mai bune ale seriei, sigur cel mai bun Star Wars scos de Disney.
Andra Avram – Filme-carti
„Ultimii Jedi” nu poate trece drept cel mai bun episod din cele opt. Este însă mai complex, mai spectaculos și mai bine articulat decât „Trezirea Forţei”, iar asta nu poate decât să ne bucure și să ne facă să sperăm că viitorul Star Wars se poate ridica la înălţimea trecutului său.
Sorin Mincă – IGN
Cu siguranță unul din cele mai bune episoade și superior lui The Force Awakens.
Ioana Balaș – MovieNews
Povestea centrală este plină de surprize, mai ales dacă intrați la film cu anumite așteptări sau teorii. Filmul reușește tocmai să arate faptul că ar trebui să nu ne mai petrecem timp teoretizând, ci pur și simplu să intrăm la film și la filme în general cu mintea deschisă și fără preconcepții.
Ovidiu Eftimie – Times New Roman
[…] este un film competent făcut, cel mai probabil într-un excel în care s-au luat în calcul toate variabilele de piață și demograficele. Dar nici nu trezește vreo emoție deosebită să te facă să cazi jos de pe scaun.
Jordan Hoffman – The Guardian
Rian Johnson, scenaristul și regizorul acestui film, a luat visurile mele despre Star Wars și mi le-a oferit cu îmbunătățiri majore.
Peter Travers – Rolling Stone
The Last Jedi se numără printre cele mai epice episoade Star Wars.
Geoffrey Macnab – The Independent
În ciuda complexității firelor narative secundare, povestea este liniștitor de familiară.
Ian Freer – Empire
Johnson găsește o gramatică cinematografică nouă pentru Star Wars.
Eric Kohn – IndieWire
Abilitatea lui Rian Johnson de a oferi o variantă proaspătă și captivantă unei francize de asemenea amploare sugerează faptul că nu orice povestitor neconvențional poate fi corupt de partea negativă a Hollywood-ului, iar unii pot chiar să-i dea o speranță.
Justin Chang – Los Angeles Times
The Last Jedi găsește balanța potrivită dintre nou și nostalgie într-un fel mult mai satisfăcător.
Manohla Dargis – New York Times
Este un divertisment satisfăcător.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Poate că este puțin prea lung, iar multe dintre personaje ar fi avut nevoie de o personalitate și un scop mai mari. Dar există o prospețime și un entuziasm la abordarea lui Johnson care țin filmul, și franciza, totodată, în viață, iar asta este, fără îndoială, ceea ce contează cel mai mult.