The Great Gatsby (2013)

Marele Gatsby

Premieră:
17-05-2013
Durată:
143 minute
Cinesseur – Cinnesseur blog
E trist să constaţi că Baz Luhrmann, un stilist obsedat de vizual şi realmente înzestrat pe partea asta, n-are suficientă încredere în sine pentru a trece de nivelul unui tip ce confecţionează ilustrate sclipicioase dintr-un roman clasic.
Cătălin Mesaru – Filmsense
The Great Gatsby nu este în niciun caz un film ratat, este chiar opusul unui film ratat: este o bravadă distractivă. Însă este, din păcate, și un exercițiu de cumințires a freneziei australianului care nu își avea neapărat rostul după răceala cu care a fost primit anteriorul film, Australia
Mihai Cosmin – Am doar 18 ani
The Great Gatsby este un film bun, minuțios realizat, cu o distribuție talentată și cu o fidelitate față de romanul lui F. Scott Fitzgerald greu de egalat. Un film care, probabil, nu-i va aduce lui Leonardo DiCaprio premiul Oscar de mult timp visat, dar care prezintă publicului tânăr o poveste veche de un secol.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Din pacate, calitatea imaginilor nu este suficienta sa multumeasca un partizan al fidelitatii. Ca dovada de buna credinta pentru viziunea anterioara a lui Baz Luhrmann, prefer sa raman la Parisul vulgar si colorat din ispititorul“Moulin Rouge“.
The Great Gatsby în regia lui Baz Luhrmann nu-i nici pe departe great, e doar o folie subțire de bling bling cinematografic
Delia Marc – Filme-cărți
M-am dus cu un sac foaaaaaarte mare la pomul laudat! Mea culpa! Trebuia sa iau … un saculet doar !
Mihaela Mandru – Filme-cărți
“Marele Gatsby ” ar trebui sa fie o poveste despre dragoste, pierdere, gelozie, tradare si moarte, o privire critica asupra visului american si a esecului in a-l atinge. Baz Luhrmann a transformat “Marele Gatsby” intr- o mare petrecere. Din pacate, la petrecerea asta toata lumea danseaza, insa nimeni nu aude muzica…
Luiza Tararache – KoolHunt
Mergeti sa vedeti The Great Gatsby, pentru spectacolul vizual deosebit de aproape 2 ore si jumatate, pentru DiCaprio si restul distributiei, dar nu uitati sa mai lasati din asteptari acasa.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
În felul cum zâmbeşte, în felul cum se încruntă, şi în felul în care îşi pierde stăpânirea de sine îl recunoaştem în DiCaprio pe Gatsby cel imaginat de Fitzgerald.
Marcel Prost – Cinemateca Trisk
scenele serioase ale filmului sunt uneori nepermis de hilare, scenele hilare sunt penibile, iar scenele impresionante sunt kitsch
Gruia – metropotam
Kitsch, superficialitate, prostie, incoerenta si opulenta, astea ar fi cuvintele care-l descriu cel mai bine.
Cristina Zaharia – Port.ro
Cu o morală mai agresivă decât în carte şi filmul clasic, pelicula lui Lehrmann trebuie văzută, bineînţeles. Aşa inegală cum e, o poveste de dragoste atât de frumos împachetată cu atâta grijă nu se refuză.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Baz Luhrmann crede ca poate seduce publicul cu smoke and mirrors si rateaza esenta povestii scrise de Fitzgerald. Personal, cred ca nu a inteles cartea dar orgolios din fire a dorit sa faca ceva nou si nemaivazut.
Roth Cornet – IGN
Varianta lui Lurhmann despre Gatsby este uimitor de frumoasă, cu un ritm alert ameţitor şi poate, ca romanul, să crească în apreciere odată cu timpul.
Jeremy Mathews – Paste Magazine
În general, tinde să ascundă cele mai bune puncte ale sale prin distracţii. Totuşi, este de departe de un film tipic.
Peter Travers – Rolling Stone
Probabil vor fi filme mai slabe în această vară decât The Great Gatsby, dar nu va fi niciunul mai dezamăgitor.
A.O. Scott – New York Times
Rezultatul este mai puţin o adapatare convenţională, ci mai degrabă o sărbătoare teatreală a extravaganţei emoţionale şi materiale pe care Fitzgerald a studiat-o cu fascinaţie.
William Goss – Film.Com
Fără cusur realizat, dar gol pe dinăuntru.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Mare parte din film, actorii nu se sincronizează cu ritmul lui Luhrmann.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Este un spectacol sufocant pentru spectatori şi actori, totodată, în ciuda interpretării impecabile a lui Leonardo DiCaprio.
Eric Kohn – IndieWire
Luhrmann pare încântat de oportunitatea să exploreze acea perioadă de timp, considerând, însă, cartea ca o povară.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O adaptare minuţios elaborată, cu o distribuţie de actori foarte bună, a unui roman clasic american, care va provoca orice reacţie posibilă.
Drew McWeeny – HitFix
Este ca şi când orice picătură de creativitate s-a evaporat în momentul în care s-a făcut înţelegerea pentru realizarea filmului.