Premieră:
03-02-2012
Distribuitor:
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Mai mult decît o simplă preocupare pentru autenticitate, atenţia afectuoasă cu care sînt tratate în acest film detalii de tipul tapetului deloc-vesel-deşi-aşa-s-ar-vrea dintr-o casă, sau neglamoroasa vestă de lînă purtată de un birocrat pe sub sacou, ţine de fetişism, de ambiţia recuperării acelei lumi sub flamura modei retro.
Andreea Dobre – Film Reporter
E foarte uşor să acuzi filmul de lentoare, de lipsa acţiunii, de actorie nu tocmai expresivă, dar cum altfel ar putea fi spusă povestea unor oameni a căror viaţă depinde de cât de bine îşi ascund emoţiile? Dacă vrei entertainment pe fast forward, caută în altă parte
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Primul lucru pe care îl poţi spune despre film este că are clasă şi că nu face compromisuri în faţa spectatorului obosit: fiecare replică şi uneori chiar scenografia conţin indicii, dar chiar dacă urmăreşti totul cu cea mai mare atenţie, tot sunt şanse să ai parte de o surpriză la final.
Cinefilul – FilmeTari
Tinker Tailor Soldier Spy îți cere multă răbdare, multă atenție, este un film care nu îți explică prea multe,nu îți oferă totul pe tavă, dacă înțelegi din detaliile pe care le-ai primit, bine, dacă nu, merge mai departe.
Alexandru Ţîrdea – Cineblog
Filmul are un ritm lent, asemănător cu al filmelor din noul val românesc, însă spectatorii nu trebuie să se lase induși în eroare, deoarece o clipă de neatenție poate sfărâma întregul fir narativ complicat.
Iulia Blaga – HotNews
Ecranizand romanul omonim al lui John Le Carré, suedezului Tomas Alfredson i-a reusit un film de spionaj ca la mama lui, ba chiar si ca la tatal lui. E o placere sa urmaresti „Un spion care stia prea multe” (cum a fost tradus la noi), chiar daca nu intelegi tot ce se intampla si te trezesti din cand in cand intrebandu-te despre cine se vorbeste.
Delia – Filme-Cărți
Maestrii sunt regizorul Tomas Alfredson (prea putin cunoscut spectatorului roman de cinema ) si Gary Oldman (cu peste 70 de roluri la activ in productii cinematografice si TV – 14 premii si 26 nominalizari la festivaluri de gen) in rolul lui George Smiley, cu resurse fizice minime puse la bataie, dar interiorizare, concentrare si comunicare maxime.
Mihai Kolcsar – Raluk
Un film inteligent pentru un public pe masura, Tinker Tailor Solider Spy cu siguranta nu trebuie ratat.
Peter Travers – Rolling Stone
o poveste despre singurătatea și disperarea unor bărbați care nu pot mărturisi niciodată ce se ascunde în inimile lor
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Un thriller ca un puzzle inteligent și captivant nu apare prea des. Tinker, Tailor, Soldier, Spy, o adaptare după romanul din 1974 al lui John le Carré, despre jocurile de spionaj din timpul Războiului Rece, e un puzzle cum rar găsești.
Deborah Young – Hollywood Reporter
Romanul clasic și complicat al lui John Le Carré despre Războiul Rece s-a transformat într-un deliciu vizual, cu un aer britanic autentic.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
„Tinker Tailor Soldier Spy” arată, se aude și se simte exact așa cum trebuie.
Jesse Hassenger – Film Critic
e ca o testare prelungită a abilității tale de a asocia numele cu fețele oamenilor, numele de cod cu alte fețe și pseudonimele cu numele unor importante organizații secrete
William Goss – Film.com
Rezultatul final este captivant, chiar dacă nu este genul convențional de thriller de spionaj.
Drew McWeeny – HIT FIX
e un reminder puternic despre calitățile unui scenariu inteligent, care-și tratează publicul ca și cum ar fi la fel de inteligent.
Anthony Quinn – The Independent
Da, fără strălucire (…). Dar, cu siguranță, nu și neinteresant.
Peter Bradshaw – The Guardian
Ce încântare este acest film și ce emoții neașteptate provoacă!
Angie Errigo – Empire
Foarte palpitant, extrem de inteligent şi chiar foarte frumos realizat.
Eric Kohn – Indie Wire
A trebuit să văd de două ori noua versiune pentru a realiza că sunt atât de multe lucruri de apreciat la această producţie.
Manohla Dargis – New York Times
“Tinker, Tailor, Soldier, Spy” este o superbă adaptare a romanului din 1974 scris de John le Carre. Îşi menţine ritmul insistent pe întreaga perioadă a filmului, cu intrigi de serviciu la graniţa dintre viaţă şi moarte, conversaţii şoptite, violenţă şi dorinţe de dragoste.
Kenneth Turan – Los AngelesTimes
“Tinker, Tailor, Soldier, Spy” este o piesă de artă impresionantă.