Transformers: Age of Extinction (2014)

Transformers: Exterminarea

Premieră:
27-06-2014
Durată:
157 minute
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Transformers: Age of Extinction este cinema-spectacol, cinema industrial, genul de cinema care aduce publicul în săli. Poate că din punct narativ este un eșec, dar două ore cu bătăi între roboți sunt, totuși, două ore cu bătăi între roboți. Ceea ce-i suficient pentru mine.
Mihai Cosmin – Am Doar 18 Ani
Transformers: Age of Extinction poate fi catalogat atât cel mai bun film Transformers, alături de cel din 2007, dar, în același timp, poate fi privit şi ca un oricare alt blockbuster de vară pe care-l vei vedea și îl vei uita rapid din cauza ultimelor scene.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Pentru un film de Michael Bay, „Transformers: Age of Extinction” este mult prea … Michael Bay, lucru care implica desigur lipsa logicii, cadre intrerupte, distrugeri in masa (de il fac invidios si pe Roland Emerich de isi roade unghiile de invidie si apreciere) sau/si dialoguri banale, dar care uneori (rareori) amuza.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
În Transformers: Exterminarea, regizorul se întrece pe sine însuşi şi, cu niscaiva ajutor din China (o consistentă parte a acţiunii are loc în Hong Kong), aruncă pe ecran cea mai spectaculoasă aventură Transformers de până acum.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de Serviciu
“Age of Extinction” a depășit cu mult pragul suportabilității. Asta nu mai este distracție de vară cu roboței, ci un abuz de efecte speciale greu de urmărit timp de aproape trei ore.
Marcel Prost – Cinemateca
Film extraordinar pentru toti iubitorii de CGI (de la copii pana la gameri) si atat.
Ionuț – Filme-carti
[…] mașini rapide, arme maaaari, urmăriri, lupte și explozii, personaje stereotipe, americanisme și chinezisme (!) patriotarde în aproape 3 (!) ore de acțiune non-stop – (numai lupta finală în sine ține aproape o oră!) ceea ce-ți trimite creierul într-o stare de incapacitate de a mai procesa însuși conceptul de action.
Simona Mocanu – FilmeTari
Nu stiu de ce Bay insista sa transforme ceva ce ar trebui sa fie entertaining intr-o corvoada care dureaza extraordinar de mult.
Flavius Policală – F and G must see
“Age Of Extinction” nu este un film, este un produs cinematografic al inerției consumeriste care eșuează pe deplin în toată distribuția actoricească, în calitatea scriiturii scenaristice și în clișelul nesfârșit al efortului regizoral.
Iulia Blaga – HotNews
[…] tot ce e nou in film tine de maiestria efectelor speciale, nu de altceva. Umorul stingher si pretinsa infuzie de umanitate din corazonul Autobotilor nu salta prea mult povestea, desi il separa de ingrozitorul „Dark of the Moon”.
Gruia – Metropotam
[…] scenariul n-are nicio legatura cu legile fizicii de pe aceasta planeta (bun, am inteles, e vorba de extraterestri si roboti, dar totusi…), nu are nicio legatura cu notiunile cele mai simple de logica, punct.
Ioana Raluca Popescu – Ton the Edge and Back
“Transformers: Age of Extinction” este o distractie vizuala cu roboti, dinoboti si boats aruncati de Michael Bay in cautarea succesului la public si vizand un nou film cu Optimus Prime si gasca de Autobots.
A.O. Scott – New York Times
Povestea este realizată pentru acțiune, iar ca orice altă structură solidă este distrusă într-o „horă” de metal, resturi de sticlă spartă, de clădiri și de pământ.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Nu este un film extraordinar, dar este, cu siguranță, „full-metal” Bay.
Peter Travers – Rolling Stone
Michael Bay a reușit imposibilul. Cu Transformers: Age of Extinction, începutul unei – păzea – a doua trilogii din această franciză, Bay a realizat cel mai prost și cel mai lipsit de valoare dintre filmele Transformers de până acum.
Drew McWeeny – HitFix
Transformers: Age of Extinction îndeplinește cu vârf și îndesat orice promisiune făcută de Bay fanilor.
Dov Kornits – FilmInk
Are dialoguri groaznice, o reprezentație deplorabilă a femeilor, foarte puțin umor. În alte cuvinte, este un film de Michael Bay.
Roth Cornet – IGN
Cei care iubesc exploziile, minunățiile efectelor vizuale și Autoboții vor fi încântați cu un bogăție de asemenea elemente, plus câteva întorsături interesante și neașteptate.
Eric Kohn – IndieWire
Bay construiește un baraj de confruntări remarcabile pentru înclinația ridicolă de a prezenta explozii și secvențe slo-mo și care sfidează gravitația. Nimic nu este memorabil.