faces-places-poster

Visages villages / Faces Places (2017)

Chipuri, locuri

Premieră:
29-06-2018
Durată:
94 minute
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Visages villages nu face altceva decât să-ți stârnească curiozitatea de a descoperi lumea de lângă tine și poveștile din ea.
Ana Marin – CinEmil
Poate unul dintre cele mai de suflet filme documentare pe care le-ai putea vedea vara asta, Visages villages – Chipuri Locuri este o poveste plină de simplitate, despre frumos, despre artă urbană și despre iubire.
Andreea Vlad – Dilema Veche
Precum chipurile oamenilor care o inspiră, sinceritatea este cuvîntul care o descrie cel mai fidel pe Varda în toată opera sa, ca și în acest posibil „cîntec de lebădă“ al său.
Anca Mureşan – Liternet
O lecţie despre importanţa privirii într-o lume prin care trecem, de multe ori, prea grăbiţi şi neatenţi.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Cel mai nou film al veteranei regizoare franceze Agnès Varda, realizat împreună cu artistul JR, este un colaj, un eseu de o inventivitate, jovialitate şi libertate molipsitoare.
Tom Augustine – New Zealand Herald
Un document foarte personal, filmul este îndeosebi o explorare jucăușă a nuanțelor minunate care pot fi găsite în orice persoană, precum și o meditație profundă a modului în care societatea evoluează și se schimbă.
Glenn Kenny – RogerEbert.Com
Foarte emoționant.
Peter Travers – Rolling Stone
Perfecțiune pură.
A.O. Scott – New York Times
Filmul funcționează foarte bine ca o antologie a unor întâlniri amabile și colaborări improvizate. Dar, este mai mult decât atât.
Jordan Hoffman – The Guardian
Poate fi amuzant, poate fi melancolic. Tot ceea ce pare să îi intereseze pe Varda și JR este sinceritatea.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O adăugare încântătoare la lunga listă de documentare personale despre viața oamenilor simpli din Franța pe care Agnes Varda a realizat-o de-a lungul întregii sale cariere.