Review > saramon vs Visages villages

faces-places-review

Visages villages este despre amintiri și despre oameni. Este despre cât de mult o enervează pe Agnès Varda ochelarii de soare ai lui JR. Este despre (ne)întâlnirea cu Jean-Luc Godard. Este despre cei care lucrează în fabrici, în mine, la ferme sau în restaurante. Este un road-movie în care o femeie de 88 de ani și un bărbat de 33 de ani descoperă câteva așezări din nordul Franței și pe oamenii care le locuiesc. Nu are de spus povești extraordinare. Nu ajungem să-i cunoaștem prea bine pe niciunul dintre cei pe care-i întâlnim. Dar e o vizionare emoționantă, care te binedispune, care te îndeamnă să fii mai atent(ă) la lumea din jur. Poate că-i o abordare ușor naivă, pentru că lucrurile nu sunt întotdeauna chiar atât de roz, însă e o invitație la optimism.

Trailer Visages villages

Agnès Varda, o legendă a cinematografiei europene, l-a întâlnit în 2015 pe JR, un artist vizual și fotograf ale cărui lucrări au fost prezentate și în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Cei doi au decis să lucreze împreună la un proiect care să celebreze oamenii obișnuiți din Franța rurală. Prin urmare, 2016 i-a găsit în camioneta lui JR, fotografiind oamenii pe care-i întâlneau și afișând fotografiile acestora pe clădirile părăsite din zonă, pe ziduri, pe cisterne sau chiar și pe fațadele unor magazine.

Fiecare loc, fiecare om are o poveste. Iar poveștile nu sunt întotdeauna – de fapt, nu sunt aproape niciodată – cu eroi și personaje negative. Visages villages nu face altceva decât să-ți stârnească curiozitatea de a descoperi lumea de lângă tine și poveștile din ea.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *