A Most Wanted Man (2014)

Vânătoarea de spioni

Premieră:
29-08-2014
Durată:
122 minute
Distribuitor:
Iulia Blaga – Hotnews
Trebuie sa treaca ceva timp dupa ce vezi filmul ca sa te patrunda cum trebuie jocul inteligent al lui Philip Seymour Hoffman, care isi ascunde personajul in spatele propriei sale imagini aproape intreg filmul. Pana in scena finala, dupa care iese discret din scena ca si cum ar fi iesit deja fara sa ne fi dat seama. Ca un spion adevarat.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
e foarte fidel spiritului lui le Carré şi foarte elegant: un film de spionaj în care nu curge sînge şi în care abia dacă se poate vorbi despre scene „de acţiune“
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
“A Most Wanted Man” poate fi filmul testament al domnului Hoffman. Poate nu cel mai bun, dar este printre ele. Autoritatea sa ramane neclintita. Filmul este fabricat ca un puzzle inteligent, nu prea complicat, cu un scop precis pe care il urmezi orbeste. Ai incredere in scenariul care despica firu-n patru intre disperare si devotament.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
A Most Wanted Man este un thriller care pune mintea la contribuţie şi-şi invită spectatorul să-i urmeze complicatul hăţiş de intrigi fără a oferi divertismentul facil specific genului la Hollywood.
Laura Meleacă – Cinemateca
„A Most Wated Man” este o experienta cinematografica incitanta, o mostra veritabila de actorie data de Hoffman, o viziune realista asupra modului in care problema terorismului este tratata in aceste momente, un film cu spioni in dulcele stil clasic.
Mihaela Mandru – Filme-cărți
“Vanatoarea de spioni” ne supune analizei o noua imagine a lumii in care traim, cu o mica incursiune in umbra, acolo unde necunoscuti, nestiuti, ofiterii de informatii incearca sa prevada si sa combata manifestarile raului.
Cristina Zaharia – Port.ro
Povestea încearcă să ocolească mereu clişeele. Să te facă să înţelegi greutatea deciziilor, trădărilor. Finalul, cu adevărat forte, excelent, cel mai cinic moment al unei poveşti şi aşa sarcastice, sare de pe şinele unui happy-end standard de gen şi aduce o disperare surdă
Ioana Raluca Popescu – Edge and back
Da, povestea este un clasica cu personaje bune, rele si undeva la mijloc s-ar putea sa plictiseasca pe novici dar readuce in atentia publicului stilul lui John le Care si zau ca-mi era dor de un astfel de film mai ales dupa “Tinker Tailor Soldier Spy”.
Simon Foster – FilmInk
Philip Seymour Hoffman îi dă greutatea necesară unei povești oarecum convenționale.
Brian Tallerico – RogerEbert.com
Corbijn menține un ritm constant, fără să găsească o soluție câștigătoare, în ciuda interpretărilor și a detaliilor tehnice remarcabile.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Un thriller fenomenal, uneori meditativ, alteori claustrofobic și incredibil de intens
Peter Travers – Rolling Stone
Ultima interpretare a lui Hoffman – un maestru în acțiune – poate fi văzută în A Most Wanted Man, thrillerul de spionaj remarcabil, intens și imprevizibil al lui Anton Corbijn
Manohla Dargis – New York Times
O adaptare inteligentă și fidelă operei lui John le Carré despre bine, rău și despre păcatele comise în numele securității naționale.
Matt Patches – IGN
Un thriller natural, care se predă în totalitate forței incredibile a regretatului Philip Seymour Hoffman.
Cory Everett – The Playlist
Nu atât de artistic precum The American ori Tinker Tailor Soldier Spy și nici atât de lacrimogen precum filmele asemănătoare de pe micul ecran, A Most Wanted Man se află undeva pe la mijloc.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O atenție specială este necesară pentru a prinde toate nuanțele de aici
Xan Brooks – The Guardian
Este o poveste de spionaj de modă-veche, realizată în mod profesionist
Kate Erbland – Film.com
Ca întotdeauna, le Carre redefinește genul poveștilor de spionaj.