Filme romantice pe care nu trebuie să le ratezi

filme-romantice

Cele mai bune filme romantice sunt cele pe care le poți vedea de mai multe ori fără să te plictisești de ele. Indiferent dacă sunt mai vechi sau recent apărute în cinematografe, filmele romantice au un farmec aparte. Spre deosebire de alte tipuri de filme, pe care nu le poți viziona oricând, acestea se potrivesc în orice moment.
Fie că este vorba despre o secvență din Titanic pe care o revezi de fiecare dată cu plăcere sau de filmul care ți-a marcat o anumită parte din viață, toate aceste personaje emblematice îți amintesc că romantismul mai are încă o șansă. Așadar, iată câteva exemple de filme romantice pe care trebuie neapărat să le vizionezi.

Cassablanca

Un prim exemplu de pe lista noastră de filme romantice este un film vechi, din anul 1942. Trebuie să recunoști și tu că filmele alb-negru au un farmec aparte, care cu greu poate fi recreat în zilele noastre.

Filmul care a câștigat trei premii Oscar prezintă povestea lui Rick Blaine, un bărbat care deține un club în Casablanca, Maroc.

În ciuda presiunilor pe care le primește în mod regulat din partea autorităților, cafeneaua sa devine un important punct de întâlnire pentru refugiații care speră să poată scăpa din America.

Totul se schimbă în momentul în care Ilsa, o fostă iubită de-a lui Rick apare la cafenea împreună cu soțul ei. Lucrurile urmează un alt curs de acum încolo iar durerea din suflete este frumos redată pe parcursul filmului.

Bridgerton

bridgerton

Dacă îți plac filmele romantice și înalta societate din Londra, trebuie neapărat să te uiți la Bridgerton. Acesta este un mini-serial pe care îl poți viziona în câteva ore, sau îl poți prelungi pentru câteva zile dacă îți place suspansul.

Acțiunea urmează povestea a trei frați apropiați care îți trăiesc viața în înalta societate. După cum era de așteptat, viețile lor sunt pline de aventură. Căutarea iubirii este presărată cu petreceri fastuoase unde se dansează toată noaptea, încearcă să îi arate adversarului cine e mai bun la jocuri ale minții și alte activități precum poker sau șah, iau parte la diferite tipuri de competiții și încearcă să cunoască persoane noi pe care să le integreze în cercul lor. Serialul scurt nu doar că te va face să vrei să citești cartea din care a fost inspirat, dar te va face și să vrei să-ți pui mintea la încercare cu câteva jocuri de cazinou.

Sub aceeași stea

Un alt film care merită vizionat este Sub aceeași stea, care a apărut în anul 2014. Pe parcursul acestuia ai ocazia să treci prin mai multe stări și să înveți câteva lecții importante.

Viața este frumoasă dar uneori îți pune în față provocări pe care trebuie să le depășești cu brio. Este vorba despre iubire pură, care te impresionează chiar dacă nu obișnuiești să urmărești astfel de filme în mod obișnuit.

Relația celor două personaje principale este una extrem de frumoasă și dovedește că uneori nu ai nevoie de prea mult pentru a te bucura de viață și pentru a te îndrăgosti.

Hazel și Gus ne oferă o lecție de viață și ne învață în același timp să apreciem lucrurile mici fără să cerem prea mult celor din jur.

Jurnalul

Jurnalul face parte din seria filmelor vechi, 2004, dar extrem de populare și în zilele noastre. Pe durata acestuia publicul are ocazia să urmărească o poveste de dragoste de o vară. Însă curând cei doi protagoniști realizează că nu pot să dea uitării prea curând toate momentele frumoase pe care le-au petrecut împreună.

Acțiunea din filmul cu peste 12 premii câștigate și 10 nominalizări se petrece în anul 1930. Noah este un scriitor în timp ce Allie își petrece vacanța de vară în Seabrook. Cei doi se întâlnesc la un carnaval și au parte de o iubire puternică la scurt timp.

Părinții lui Allie nu sunt de acord cu iubirea dintre cei doi și se vor muta curând cu fiica lor la New York. În tot acest timp Noah îi scrie 365 de scrisori, dar mama lui Allie nu i le arată niciodată.

Însă trei ani mai târziu viața le unește destinele din nou într-un context în care niciunul din ei nu s-ar fi așteptat. Acesta este și momentul în care acțiunea se complică puțin, motiv pentru care trebuie neapărat să descoperi singur ce se întâmplă în continuare.

Un comentariu la „Filme romantice pe care nu trebuie să le ratezi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *