A început MECEFF 2014

MECEFF-2014

Marți, 2 septembrie, s-a dat startul celei de-a patra ediții a MECEFF – Mediaş Central European Film Festival. Astfel, în perioada 2-6 septembrie, la Mediaș, se vor putea vedea cele șapte filme câștigătoare ale premiilor naționale din țările Europei Centrale și de Est, care se află în Competiția MECEFF.

România este reprezentată de Poziția copilului, Polonia, de Ida – film care se află și printre nominalizatele la EFA People’s Choice Award, filmul Călătoria / Izlet este reprezentantul Sloveniei, Dragii mei prieteni turnați / Drága besúgott barátaim vine de la vecinii noștri unguri, câștigător al premiului național în Austria este Frumusețea ta nu are nicio valoare / Deine Schönheit ist nichts wert, din Cehia vine o producție HBO – Rugul aprins / Horici Ker, iar Candidatul / Kandidát este filmul câștigător în Slovacia.

În afara acestor filme din competiție, vor exista secțiuni dedicate regizorilor Miloš Forman, Andrzej Wajda, Miklós Jancsó, Alexandru Tatos și Lucian Pintilie.

De asemenea, va rula și o serie de filme spaniole, grupate în jurul unui subiect comun: dictatura franchistă și perioada de tranziție către democrație.

Programul este completat de câteva filme românești adunate în secțiunea necompetițională Selecția președintelui: Ultimul Zburător, în regia lui Ovidiu Georgescu, Nu sunt faimos, dar sunt aromân, în regia lui Toma Enache și O poveste de dragoste, Lindenfeld, în regia lui Radu Gabrea.

Proiecțiile de la MECEFF 2014 vor avea loc în Piața Primăriei, Sala Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga și Centrul de Urbanism și Incubator de Afaceri pentu IMM-uri, A.D.I. Regiunea Târnavelor.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *