Interviu > Andi Vasluianu

Vineri, 14 septembrie, se va lansa un nou film cu Andi Vasluianu. Despre oameni și melci este cel de-al doilea lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu – după Legături bolnăvicioase, fiind o comedie despre un grup de bărbați care lucrează la o uzină ce se află pe punctul de a fi transformată într-o fabrică de conserve de melci pentru export. Astfel, pentru a evita această transformare, eroului principal, interpretat de Vasluianu, îi vine ideea ca toți bărbații angajați să-și doneze sperma pentru a face rost de 300.000 de dolari, pentru a cumpăra uzina.

Cu regizorul Tudor Giurgiu am vorbit încă înainte de premiera filmului, care a avut loc la TIFF, în urmă cu câteva luni, iar, acum, am stat puțin de vorbă și cu Andi Vasluianu, unul dintre cei mai căutați actori români ai momentului.

Ce te-a atras la Despre oameni şi melci încât ai acceptat să intri în joc?

E un rol pe care in general toti actorii si-l doresc pentru ca are un parcurs surprinzator, se modifica pe parcurs si devine dramatic spre tragic. Cand ai parte de astfel de intalniri nu poti decat sa multumesti providentei ca ti-a iesit in cale. Dar la acest proiect m-a atras si Tudor Giurgiu, imi doream sa lucram impreuna, voiam sa-l cunosc si intr-adevar am intalnit un prieten.

Tudor Giurgiu spunea despre tine, într-un interviu pe care mi l-a acordat anul trecut, că în Despre oameni şi melci realizezi, probabil, cel mai bun rol din cariera ta. Tu cum vezi lucrurile?

E posibil sa aiba dreptate, pana la urma el e primul meu spectator in ceea ce priveste acest film, acum… el nici nu a vazut toate rolurile mele, am altele poate chiar mai bune :))

Cum ai convinge publicul, în numai câteva cuvinte, că merită să facă o vizită la cinema pentru a vedea acest film?

Daca nu v-au placut filmele pe care le-am facut pana acum mai oferiti-ne o sansa si va promit ca de aceasta data ne-am gandit la voi.

În ultimii ani, ai apărut într-o mulţime de filme, de lungmetraj sau scurtmetraj, filme multi-premiate sau filme care s-au dovedit un eşec. Cum îţi alegi proiectele pentru care să lucrezi, de ce ţii cont?

Daca as trai intr-o lume ideala, as alege povestea cea mai cea, regizorul cel mai cel si colegii cei mai cei, dar atata timp cat noi primim cate o oferta la cinci sau sase luni… e mai complicat si poate mai provocator, te gandesti ca o sa faci tu ceva iesit din comun, cateodata iti iese, cateodata nu.

Mâine puteți afla și care sunt filmele favorite ale lui Andi Vasluianu.

Foto: Adi Marineci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *