Moonlight și I, Daniel Blake, și în cinematografele de la noi din 10 martie

moonlight-i-daniel-blake-lansare-romania

Câștigătorul Oscarului de anul acesta, Moonlight, va avea premiera pe ecranele din România vineri, 10 martie. În aceeași zi se va lansa și I, Daniel Blake, câștigătorul Palme d’Or-ului de anul trecut și al Premiului BAFTA 2017.

Moonlight a primit duminică seară trei premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film, iar cu o seară înainte câștigase și la Independent Spirit Awards.

În lumina lunii / Moonlight urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.

Personajul principal, în cele trei ipostaze, este interpretat de Alex Hibbert, Ashton Sanders (The Retrieval) și Trevante Rhodes (Westworld). Naomi Harris o interpretează pe mama lui Chiron, rol care îi aduce și o primă nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Iar Mahershala Ali (House of Cards), în rol de protector, rol pentru care a fost recompensat cu primul său premiu Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Trailer Moonlight

În vreme ce lucrau la Jimmy’s Hall, apărut în 2014, producătorul lui Ken Loach afirma că acela ar fi ultimul film al regizorului britanic. Dar iată că Loach a revenit anul trecut cu I, Daniel Blake, un film cu care a reușit să câștige la BAFTA premiul pentru cel mai bun film britanic și Palme d’Or-ul la Cannes.

Daniel Blake, un tâmplar din nord-estul Angliei trecut bine de prima, dar și de a doua tinerețe, are un atac de cord. El se trezește în situația ingrată de a avea nevoie, la doar 59 de ani, de asistență socială din partea statului. În timp ce se chinuie să învingă sistemul birocratic pentru a obține acest ajutor, o întâlnește pe Katie, care ar vrea să scape de la azilul pentru nefamiliști, dar pentru asta trebuie să accepte un apartament la sute de kilometri distanță. Filmul este o frumoasă poveste despre solidaritate și fraternitate.

Trailer I, Daniel Blake

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *