Știri
 

Phantom Thread (2017)

Firul fantomă

 
Phantom-Thread-poster
Phantom-Thread-poster
Phantom-Thread-poster

Phantom Thread (2017) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
16.02.2018
Durata:
130 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
5 voturi

 
Actori

Sinopsis Phantom Thread (2017)

Stabilit în strălucirea Londrei postbelice din anii 1950, un producător de îmbrăcăminte este delegat să creeze haine pentru membrii înaltei societăți și ai familiei regale. Renumitul croitor Reynolds Woodcock și sora sa, Cyril, se află în centrul modei britanice, îmbrăcând regalitatea, starurile de cinema, cu stilul distinct al Casei lui Woodcock. Femeile vin și trec prin viața lui Woodcock, asigurându-i burlacului convins inspirație și companie, până când acesta întâlnește o femeie tânără, determinată, Alma, care devine curând un element central al vieții sale, ca muză și iubită. Cândva controlată și planificată, acum el își găsește viața sa meticuloasă de croitor distrusă de iubire.0

 
Recenzii Phantom Thread (2017)
 
 
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Ca şi protagonistul său, Phantom Thread nu este un film pe care să-l iubeşti, dar în niciun caz nu este un film pe care să nu-l apreciezi.
Carmen Florea – Filme-carti
Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) este în Phantom Thread personajul central al unei povești situate la limita subțire dintre normalitate și nebunie, dintre real și supranatural, dintre strălucirea unui basm și întunericul unei catedrale gotice.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Sarcasmul implicit, care dă farmec filmului, e întreținut tocmai de această pendulare a protagonistului, lipsit parcă de voință proprie și chinuit aproape exclusiv de creațiile sale vestimentare, între vechea „stăpână” și noua „stăpână”, de care devine tot mai atașat, până la o nouă formă de iubire bolnăvicioasă, dar salvatoare.
Anthony O’Connor – FilmInk
[…] o creație somptuoasă, elegantă, deosebită a unei calități de cea mai înaltă clasă.
Neil Soans – Times of India
Narațiunea îți va testa răbdarea. Dar, te va face să te gândești la cum percepi dragostea și ce înseamnă ea pentru oameni diferiți.
Geoffrey Macnab – The Independent
Plăcerea o reprezintă imprevizibilitatea abordării lui Paul Thomas Anderson, abilitatea sa și a actorilor săi de a ne surprinde cu fiecare fir al filmului.
Dan Jolin – Empire
Pare o schimbare majoră a regizorului, într-un gen și către o abordare care i se potrivesc perfect.
A.O. Scott – New York Times
Un film profund, intens, extravagant de personal.
Peter Travers – Rolling Stone
Paul Thomas Anderson și Daniel Day Lewis, amândoi într-o formă maximă, se folosesc de lumea modei pentru a ataca agonia și euforia creației.
Eric Kohn – IndieWire
Cel mai accesibil film al regizorului este, în același timp, o dramă evocatoare de epocă și o fabulă magică despre oameni singuri, care găsesc alinare în sensul propriu de alienare.
William Bibbiani – IGN
Superb și imprevizibil, și poate un pic indulgent, Phantom Thread este o nouă dramă fascinantă de la Paul Thomas Anderson, cu interpretări captivante ale actorilor principali Daniel Day-Lewis și Vicky Krieps.
Peter Bradshaw – The Guardian
Este o plăcere pur încântătoare în acest film, în ciudățenia sa, în vehemența sa, absurditatea sa, care sunt controlate cu o eleganță superbă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)