Review > saramon vs Minions

minions-cronica

Minionii sunt ăia mici și galbeni, cu doi sau un singur ochi, în formă de pastilă, din filmele Despicable Me. În mod curios, se pare că ei sunt nemuritori, au nume englezești și vorbesc o limbă ce pare o combinație de spaniolă, engleză, coreeană, căreia mi se pare normal să-i spunem minioneză.

Minionilor le plac bananele, merele, să încerce lucruri noi și să se amuze de aproape orice. Sunt puține lucruri pe care ființele astea mici și galbene nu le găsesc amuzante. De fapt, minionii au un simț al umorului destul de copilăresc și Minions – filmul – reușește să-i copieze cu fidelitate.

Deși nu par, minionii sunt niște creaturi foarte rele. Sau, cel puțin, încearcă să fie. În orice caz, pe parcursul întregii lor existențe, au încercat să-i slujească pe cei mai răi dintre cei răi. Dar au ghinionul să-și omoare de fiecare dată stăpânul. La un moment-dat, au fost chiar și în slujba unui T-Rex, pe care l-au împins, total accidental, în lavă. Pe Dracula l-au surprins cu o doză mortală de soare. Și au reușit cumva să-l piardă și de Napoleon. Tot accidental, desigur.

Minions soundtrack

https://youtu.be/p-RSbLyk4-E?list=PLAcrrfQ5_hYf7zR3VKbJEZgVUc26NCM7L

Și pentru că nu mai au pe cine sluji, trei minioni – Kevin, Stuart și Bob, pleacă spre New York, în căutarea unui stăpân. Află că în Orlando are loc un VillainCon, de la care evident că nu puteau lipsi tocmai ei. Acolo o întâlnește pe Scarlet Overkill, care-i aduce în Marea Britanie, unde Scarlet încearcă să cucerească titlul de regină, iar minionii ar trebui să o ajute.

De aici și până la final scenaristul Brian Lynch și regizorii Kyle Balda și Pierre Coffin creează tot felul de situații care nu te vor plictisi pentru nicio secundă.

Bineînțeles că nu este un film inteligent sau moralizator ca cele de la Disney sau Pixar, ci doar distracție pură, cu o mulțime de secvențe care ar funcționa la fel de bine și separat, cu niște ființe a căror simplă prezență stârnește cel puțin zâmbetul și cu o muzică foarte bine aleasă de Heitor Pereira.

Evit să spun că este un film amuzant, pentru că nu te vei trezi râzând în hohote, dar vei zâmbi mai tot timpul. Minions este un film care te obligă să te simți bine. Iar într-o seară de vară, la adăpostul caniculei de afară, pare a fi o alegere perfectă.

Go copa minions yee poopaye, ca să zic așa.

Trailer Minions

Verdict: 3/5
*pentru curioși.

Etichete:

2 comentarii la „Review > saramon vs Minions”

    1. Spoiler la Minioni? Nu există așa ceva. Singurul motiv pentru care merge cineva la filmul ăsta e să vadă minionii în sine, acțiunea-i în plan secund. (niciodată nu le-ai avut cu notele :P )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *