Review > saramon vs Star Trek Beyond

star-trek-beyond-review

Star Trek Beyond are tot ce-i trebuie pentru a concura de la egal la egal cu oricare alt blockbuster important de anul acesta. Are o serie de efecte vizuale care nu-i va dezamăgi pe fanii filmelor de acțiune. Și are multe scene de acțiune. Poate un pic prea multe. Iar, așa cum e de regulă cazul, când accentul se pune pe efectele vizuale și speciale, narațiunea are de suferit.

Scenariul atribuit cuplului Simon Pegg & Doug Jung e atât de preocupat cu a nu lăsa spectatorii să se plictisească încât trece de la o scenă de acțiune la alta fără a-și pierde timpul prea mult cu a construi o poveste logică, în care motivațiile personajelor să pară reale.

Regizorul Justin Lin a continuat cu succes încercarea lui J.J. Abrams de a aduce franciza Star Trek în mainstream. Însă a pierdut pe drum filosofia Star Trek originală.

Rihanna – Sledgehammer, de pe coloana sonoră a lui Star Trek Beyond

Intriga este pe cât de rudimentară se poate și creată după șablonul filmelor de acțiune din 2016. O extraterestră are probleme și solicită ajutorul Federației. Evident că orice spectator simte că-i vorba despre o capcană, însă nu și căpitanul Kirk (Chris Pine), care, la conducerea navei Enterprise, decide s-o ajute. Numai că Enterprise este atacată de Krall (Idris Elba), iar echipajul se vede rătăcit pe o planetă necunoscută. Din acest moment al acțiunii, încearcă să ghicești finalul. Dacă nu reușești, înseamnă că n-ai văzut niciun film în ultimii 10 ani.

”Nu poți face un Star Trek cerebral în 2016. Pur și simplu nu ar funcționa pe piața actuală a divertismentului”, spunea actorul Chris Pine, luând apărarea producătorilor care au decis să aducă mai multă acțiune în Beyond.

Și, fără îndoială, Star Trek Beyond este distractiv, dar pentru un film care marchează cea de-a 50-a aniversare a francizei Star Trek, este o dezamăgire.

Trailer Star Trek Beyond

Etichete:

4 comentarii la „Review > saramon vs Star Trek Beyond”

  1. Pingback: #PoateVăInteresează Pentru basarabeni: Vizitați România practic pe gratis - Cristian China Birta

  2. Pingback: Star Trek: Beyond (2016) – explorarea trecutului – filme care merită vazute

  3. Pingback: Star Trek: Beyond (2016) – Movie Zone

  4. Pingback: Prin blogosfera cinefilă (25 – 31 iulie 2016) | Recenzii filme si carti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *