Să facem cunoștință cu invitații speciali de la KINOdiseea

afis-Kinodiseea

După ce am văzut care sunt filmele care vor rula la cea de-a șasea ediție a Festivalului de film pentru copii KINOdiseea, astăzi vom face cunoștință cu invitații speciali ai acestui eveniment.

Kinodiseea va debuta vineri, 14 noiembrie, de la ora 19:00, la Cinema Studio, cu filmul Finn. Regizorul acestuia, Frans Weisz, precum și actorul principal Mels van der Hoeven vor participa, după proiecție, la o sesiune de întrebări și răspunsuri. Cei doi vor fi prezenți și sâmbătă, 14 noiembrie, la Cinema Eforie, când filmul lor, Finn, va rula de la ora 11:00.

Regizorul debutant Jiří Mádl va sta de vorbă cu publicul miercuri, 19 noiembrie, după proiecția filmului său, Vezi Marea! / To See the Sea / Pojedeme k moři, care va începe la ora 10:00.

Veit Helmer va susține un atelier de regie pentru copii, marți, 18 noiembrie, de la 12:30, la Mansarda Cărturești Verona, și va participa la discuții cu publicul luni, 17 noiembrie, ora 19:00, la Cinema Studio, și marți, 18 noiembrie, ora 10:00, la Cinemateca Eforie, după proiecțiile celui mai recent film al său, Fiddlesticks.

De asemenea, Radu Băzăvan, aflat la debut în regie, va fi prezent la București, marți, 18 noiembrie, ora 12.00, la Cinemateca Eforie, și de la ora 19.00, la Cinema Studio, când va fi proiectat filmul său, Usturoi.

La KINOdiseea, cei mici se pot înscrie la nu mai puțin de 34 de ateliere de educație cinematografică, printre care se numără și cel de actorie, ținut de Maia Morgenstern, sau cel de critică de film, cu Irina Margareta Nistor.

Vor mai fi organizate:

  • atelierul de montaj de film cu Eugen Kelemen (Premiul Gopo pentru cel mai bun montaj pentru lungmetrajul Periferic în 2010);
  • atelier de stop-motion cu frații Buzea (Ducu și Ștefan), realizatorii primului lungmetraj de animație 3D din România – Mercy Street;
  • atelier de regie cu Alexandru Mavrodineanu, regizor al documentarului HBO Romania – Omul Pasăre;
  • atelier de benzi desenate cu Mihai Grăjdeanu, autorul benzilor desenate Legendele Dacilor;
  • atelier de imagine de film cu Liviu Mărghidan, director de imagine la California Dreamin’, Marilena de la P7, Medalia de Onoare, Portretul luptătorului la tinerețe, Tatăl fantomă, Rămâi cu mine (HBO), O vară foarte instabilă, Rumeno.

Festivalul KINOdiseea va avea loc în perioada 14 – 16 noiembrie, la Cinema Studio, Cinema Pro și Cinemateca Eforie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *