SAG Awards > Spotlight i se alătură lui The Big Short în cursa pentru Oscar

sag-awards-2016

Spotlight a câștigat sâmbătă seară, 30 ianuarie, Premiul pentru cea mai bună distribuție la cea de-a 22-a ediție a SAG (Sindicatul Actorilor din America) Awards. Acest premiu îl readuce în cursa pentru Oscar, unde i se alătură principalului favorit, The Big Short, câștigător în weekendul trecut la PGA Awards.

The Revenant, cel de-al treilea film cu șanse reale la Oscar, se află în pierdere de popularitate, necâștigând până acum niciun premiu important pentru a putea concura cu celelalte două filme menționate mai sus.

Premiul pentru cel mai bun actor a revenit, așa cum era de așteptat, lui Leonardo DiCaprio, pentru rolul din The Revenant. Iar în momentul de față poate fi considerat virtual câștigător al Oscarului pentru cel mai bun actor, mai ales dacă avem în vedere că și statisticile sunt în favoare sa: toți cei care au câștigat la SAG Awards în ultimii 11 ani au câștigat mai apoi și Oscarul.

Brie Larson (Room) a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță, după ce a mai fost premiată și la Globurile de Aur și la Cristics Choice Awards. În cazul ei, statistice sunt puțin mai rezervate decât în cazul lui DiCaprio, dar tot reprezintă un indicator important cu privire la cine va câștiga Oscarul pentru cea mai bună actriță: ultimele cinci câștigătoare din ultimii șase ani care au fost premiate la SAG Awards au primit mai apoi și Oscarul.

Alicia Vikander a fost premiată pentru rolul din The Danish Girl și are prim-plan-ul pentru victoria la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar la Oscar, având în vedere că statisticile arată că ultimele șapte câștigătoare de la SAG Awards au câștigat și Oscarul.

Poate cea mai complicată categorie de interpretare este cea rezervată actorilor în rol secundar. SAG l-a premiat pe Idris Elba, pentru rolul din Beasts of No Nation, acesta nefiind nominalizat la Oscar. Așadar, victoria sa la această categorie nu ne spune nimic despre ce se va întâmpla luna viitoare când Academia Americană de Film își va anunța câștigătorii.

Câștigătorii celei de-a 22-a ediții a Screen Actors Guild Awards

Cea mai bună distribuţie

spotlight

Spotlight

BILLY CRUDUP / Eric MacLeish
BRIAN D’ARCY JAMES / Matty Carroll
MICHAEL KEATON / Walter „Robby” Robinson
RACHEL McADAMS / Sacha Pfeiffer
MARK RUFFALO / Michael Rezendes
LIEV SCHREIBER / Marty Baron
JOHN SLATTERY / Ben Bradlee, Jr.
STANLEY TUCCI / Mitchell Garabedian

Cel mai bun actor în rol principal

leonardo-dicaprio

Leonardo DiCaprio, The Revenant
Cea mai bună actriţă în rol principal

brie-larson-room

Brie Larson, Room
Cel mai bun actor în rol secundar

idris-elba

Idris Elba, Beasts of No Nation
Cea mai bună actriţă în rol secundar

alicia-vikander

Alicia Vikander, The Danish Girl

Foto deschidere: SAGawards.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *