Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric, din 1 iulie în cinematografe

uneori-ninge-cu-zapada-alteori-cu-intuneric-premiera

Cel mai nou film semnat de Gabriel de Achim, Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric, va putea fi văzut din 1 iulie, în cinematografe, imediat după proiecțiile din cadrul Zilelor Filmului Românesc de la TIFF.

Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric | Snowing Darkness relatează întâmplările prin care trece Teo, un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect. Subiectul, autobiografic, este derutant încă de la început: frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăiește după moartea fetiței lui, în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din cinci variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soția și fetița lor, scoate la suprafață episoade incerte, la limita dintre viață și ficțiune, accentuând dilemele. Frământările apar la fiecare secvență din viața camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început și sfârșit ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.

Filmul produs de Mandragora este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Gabriel de Achim, cunoscut publicului pentru: Ultima zi, lansat în 2016, și Visul lui Adalbert, din 2011, dar și pentru serialul Las Fierbinți.

Din distribuțe fac parte actorii: Bogdan Dumitrache, Anca Androne, Luiza Gherghinescu, Gheorghe Ifrim, Rolando Matsangos și Silvana Mihai iar scenariul este semnat de Gabriel de Achim și Cosmin Manolache. Adrian Iurchevici este directorul de imagine, muzica originală a filmului a fost compusă de Vlaicu Golcea, iar producătorii filmului sunt Anca Puiu și Smaranda Zărnoianu.

Mă bucur că filmul poate fi văzut, în sfârșit, în cinema. Și cu atât mai mult cu cât premiera națională o să fie la Cluj, la TIFF, un loc foarte special pentru filmele românești și nu numai. Și chiar dacă filmele mele par a fi din ce în ce mai depresive, nu vă lăsați păcăliți – sunt fericit că încă le mai pot face! Sunt atât de bucuros că apare în cinematografe încât am să vi-l și povestesc pe scurt, chiar dacă risc un spoiler major, poate nu ajungeți, totuși, la premieră: , spune Gabriel de Achim care îl citează pe Tomas Tranströmer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *