Știri
 

Visages villages / Faces Places (2017)

Chipuri, locuri

 
faces-places-poster
faces-places-poster
faces-places-poster

Visages villages / Faces Places  (2017) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
29.06.2018
Durata:
94 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 11 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
9 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Visages villages / Faces Places (2017)

Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, și fotograful și muralistul JR sunt coregizorii documentarului – road movie “Chipuri, locuri / Faces Places”. Cu toate că aparțin unor generații diferite, Varda (89 de ani) și JR (35 de ani) sunt suflete pereche, împărtășind pasiunea pentru imagini și maniera în care sunt create, prezentate și transmise mai departe.Cei doi călătoresc prin mai multe sate din Franța, în camioneta lui JR transformată în studio foto, întâlnesc localnici, le descoperă poveștile și le transformă portretele în imense fotografii murale. Le expun pe case, hambare, fațade de magazine sau trenuri și scot la iveală umanitatea subiecților și pe cea proprie.0

 
Recenzii Visages villages / Faces Places (2017)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Visages villages nu face altceva decât să-ți stârnească curiozitatea de a descoperi lumea de lângă tine și poveștile din ea.
Ana Marin – CinEmil
Poate unul dintre cele mai de suflet filme documentare pe care le-ai putea vedea vara asta, Visages villages – Chipuri Locuri este o poveste plină de simplitate, despre frumos, despre artă urbană și despre iubire.
Andreea Vlad – Dilema Veche
Precum chipurile oamenilor care o inspiră, sinceritatea este cuvîntul care o descrie cel mai fidel pe Varda în toată opera sa, ca și în acest posibil „cîntec de lebădă“ al său.
Anca Mureşan – Liternet
O lecţie despre importanţa privirii într-o lume prin care trecem, de multe ori, prea grăbiţi şi neatenţi.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Cel mai nou film al veteranei regizoare franceze Agnès Varda, realizat împreună cu artistul JR, este un colaj, un eseu de o inventivitate, jovialitate şi libertate molipsitoare.
Tom Augustine – New Zealand Herald
Un document foarte personal, filmul este îndeosebi o explorare jucăușă a nuanțelor minunate care pot fi găsite în orice persoană, precum și o meditație profundă a modului în care societatea evoluează și se schimbă.
Glenn Kenny – RogerEbert.Com
Foarte emoționant.
Peter Travers – Rolling Stone
Perfecțiune pură.
A.O. Scott – New York Times
Filmul funcționează foarte bine ca o antologie a unor întâlniri amabile și colaborări improvizate. Dar, este mai mult decât atât.
Jordan Hoffman – The Guardian
Poate fi amuzant, poate fi melancolic. Tot ceea ce pare să îi intereseze pe Varda și JR este sinceritatea.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O adăugare încântătoare la lunga listă de documentare personale despre viața oamenilor simpli din Franța pe care Agnes Varda a realizat-o de-a lungul întregii sale cariere.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)