Westworld, un serial de 100 milioane de dolari

westworld

Westworld este serialul de la care HBO se așteaptă la un nou succes, mai ales dacă avem în vedere apropiatul final al seriei Game of Thrones și eșecul unui alt serial în care s-a investit mult – Vinyl, care a fost abandonat după primul sezon.

Noul serial Westworld debutează pe HBO luni, 3 octombrie, la ora 04:00 dimineața și în reluare de la ora 20:00, urmând să poată fi vizionat la orice oră și gratuit (fără abonament) pe platforma HBO GO începând de marți, 4 octombrie.

Creat de Jonathan Nolan (Interstellar, The Dark Knight) și de soția acestuia, Lisa Joy (Pushing Daisies, Burn Notice), Westworld este inspirat după cartea omonimă a lui Michael Crichton, transformată mai apoi în filmul cu același nume apărut în 1973, pe care l-a scris și regizat chiar el.
Crichton este și creatorul lui Jurassic Park, fiind autorul romanului ale cărui drepturi de ecranizare au fost cumpărate de Studiourile Universal încă înainte de apariția cărții.

Trailer Westworld

Producător executiv este J.J. Abrams, care a mai produs, printre altele, și ultimele trei filme Star Trek (și-l pregătește pe al patrulea), ultimul Star Wars, serialele Lost și Person of Interest.

Iar distribuția îl include pe Anthony Hopkins, care va juca alături de Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton și Ed Harris.

Surse ale publicației Hollywood Reporter estimează bugetul primului sezon al lui Westworld la 100 de milioane de dolari, numai primul episod (episodul-pilot), care ține 90 de minute, costând în jur de 25 de milioane de dolari.

Noul serial HBO, al cărui prim sezon are 10 episoade, este o odisee întunecată despre începutul conștiinței artificiale și evoluția păcatului care explorează o lume în care fiecare poftă umană, fie ea nobilă sau depravată, poate fi satisfăcută. Într-un parc de fantezie futurist, cunoscut ca Westworld, mai mulți androizi „gazdă” deviază de la scenariile programatorilor și au un comportament haotic.

HBO s-a implicat pentru prima dată în producția acestui serial în august 2013, când a cumpărat drepturile pentru realizarea unui episod-pilot. Pentru ca mai apoi, în noiembrie 2014, să anunțe lansarea unui serial complet pentru 2015.

Însă, între decembrie 2015 și februarie 2016 producția serialului s-a oprit, zvonindu-se chiar că premiera acestuia ar urma să fie amânată până în 2017. În cele din urmă, iată că serialul își face apariția duminică noapte spre luni, de la ora 4:00, la HBO, și în reluare, luni seara, de la ora 20:00. Iar recenziile apărute până acum sunt în general pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *