Review > saramon vs Yesterday

yesterday-review

E imposibil să nu știți cântecul Yesterday al celor de la The Beatles. Dacă n-ați auzit de el, atunci o să vă uitați la filmul ăsta și n-o să înțelegeți nimic. Nu c-ar fi prea multe de înțeles, totuși.

Regizat de Danny Boyle, câștigător al unui Oscar pentru Slumdog Millionaire în urmă cu 11 ani, după un scenariu de Richard Curtis – cunoscut pentru filme precum Four Weddings and a Funeral, Notting Hill sau Love Actually, Yesterday pornește de la o idee ofertantă: ce-ai face dacă ai fi un muzician aspirant și te-ai trezi deodată într-o lume în care nimeni nu știe de Beatles și nici cântecele lor. Evident că te-ai apuca să le cânți ca și cum ar fi ale tale. Exact ce face și eroul nostru Jack Malik, interpretat de Himesh Patel.

Yesterday soundtrack

E o plăcere să o privești pe Lily James în rolul impresarei lui Malik, Ellie Appleton, chiar dacă personajul ei nu beneficiază de prea multă profunzime. De fapt, niciun personaj din Yesterday nu iese în evidență, toate sunt conturate doar la nivel superficial și singurul lucru căruia i se acordă atenție este muzica.

Relația lui Malik cu Lily este creată în cel mai pur stil Richard Curtis și știi de la început cum se va termina. Nicio surpriză aici.

Chiar dacă personajele sunt doar schițate, urmându-se trăsăturile specifice unei comedii romantice combinate cu un muzical, e de apreciat cum Curtis reușește să nu-l facă pe Malik să pară un băiat rău, care plagiază muzica celor de la The Beatles fără nerușinare.

Nu există prea multă tensiune aici, nu există un conflict real, totul se joacă la cel mai inofensiv nivel, dar există plăcerea de a privi o poveste frumoasă în acorduri de Beatles.

Poate că dacă ne vom trezi mâine într-un univers alternativ în care o singură persoană își va mai aminti de acest film, cel mai probabil că nimeni nu se va încumeta să-l refacă, dar este o vizionare agreabilă, care te destinde, cu o singură condiție: să nu-l iei prea mult în serios.

Yesterday trailer

Etichete:

Un comentariu la „Review > saramon vs Yesterday”

  1. Pingback: Blogosfera cinefilă: 15-21 iulie 2019 - Cinefilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *