bacalaureat-poster

Bacalaureat (2016)

Bacalaureat

AP-12 Acordul Părinților pentru copii sub 12 ani
94%
Premieră:
20-05-2016
Gen:
Durată:
128 minute
Site oficial:
Bacalaureat (2016)
Distribuitor:
Emil Călinescu – CinEmil
Nu e un film perfect, dar are mare avantaj de a pune probleme universal valabile, facandu-l interesant nu doar pentru romani, ci si pentru straini (atat europeni, cat si americani).
Ancuţa Proca – Dilema Veche
Bacalaureat e un thriller realist (de un realism chiar mai clasic decît cel din 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile, dar cu un nivel de complexitate comparabil cu După dealuri) şi o dramă de familie care capătă, prin analiza extinsă, multiramificată a lui Mungiu, amploarea unei drame sociale.
Dragoş Marin – Film Reporter
Înțesat de morale simple, care vin adesea enunțate sub formă de vorbe de duh, deja mestecate (lucru surprinzător), Bacalaureat reușește să își spună povestea cursiv și direct, fără prețiozități inutile.
Mihai Brezeanu – Liternet
Romeo sunt eu. Aşa cum eşti şi tu. Şi tu. Şi tu. Aşa cum România e cea din Bacalaureat. Câteva personaje îşi dau zilnic examenul de maturitate. Poate că toate îl pică sau că poate că unele îl trec. Contează?
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Bacalaureat” este un film minuțios realizat, cu încadraturi sau mișcări de cameră atent lucrate, ținut sub un strict control regizoral de către Cristian Mungiu, sigur pe ceea ce îşi doreşte să obţină.
Peter Bradshaw – The Guardian
Bacalaureat este un film complex, profund inteligent.
Leslie Felperin – Hollywood Reporter
Nu este cea mai bună operă a lui Mungiu, dar chiar și această reprezentație reținută este mai interesantă și provocatoare decât multe alte exemple ale unor regizori aflați la cea mai bună peliculă a lor.