The Boxtrolls (2014)

Boxtroli

Premieră:
31-10-2014
Durată:
96 minute
Distribuitor:
Flavius Policală – F&G Must See
O animatie de familie numai buna pentru Halloween, atmosferica si artistica, cu un caracter propriu non conformist. Disney are ceva de invatat de aici, iar asta in sine spune multe.
Lucian Safta – MovieNews
„Boxtroli” este un explemplu puternic că studiourile LAIKA pot manevra o tehnica uzată pentru a realiza mişcări, personaje, oraşe şi situaţii dintre cele mai surprinzătoare. Captivantă, amuzantă, cu atmosferă gotică, producţia încântă pentru ceea ce aduce diferit în domeniul animaţiilor.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Pentru o animatie fantastica si infricosatoare, “The Boxtrolls” are tendinta sa scape din mana temperamentul jucator si artificial al omuletilor de pe ecran, ducand pana la limita libertatea vizuala ce devine uneori scarboasa.
Mihaela Mândru – Filme-carti
Trecand peste toate neajunsurile si scaparile, “Trolii de cutie” ne provoaca vizual cu un spectacol grotesc, dar incantator, cu unghiuri de filmare si abordari inventive, spectaculoase, asa cum ”Laika” ne-a obisnuit, ne vorbeste tandru despre familie si diferitele sale forme de manifestare, si nu in ultimul rand despre liantul ce o incheaga – iubirea.
Sheila O’Malley – RogerEbert.Com
Fără să fie moralizator, „The Boxtrolls” prezintă pericolele ierarhizării societății, și are, de asemenea, câteva lucruri de spus foarte interesante și emoționante despre identitate, familie și moralitate.
A.O. Scott – New York Times
Stilul stop-motion de modă veche este combinat cu noul stil 3D oferind un efect încântător.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
În loc să dezvolte personajele sale, filmul își concentrează energia pentru a prezenta locuri spectaculoase, în care diverse facțiuni să se confrunte.
Roth Cornet – IGN
The Boxtrolls reprezintă o încântare imperfectă, la fel ca și bestiile care oferă titlul filmului.
James Rocchi – Film.Com
The Boxtrolls este o ratare pentru Laika; atunci când avansezi cu tehnologia revoluționară, dar rămăi pe loc în ceea ce privește temele și poveștile, nicio tehnică genială de animație nu poate aduce la viață ceva plictisitor.
Toli Papadopoulos – FilmInk
Este o comedie cu desăvârșire antrenantă, care va fi plăcută de toate vârstele.
Geoffrey Macnab – The Independent
Problema filmului o reprezintă scenariul, care este plat și fără viață. Îți ia ceva timp până să îți dai seama ce se întâmplă și de ce.
Mike McCahill – The Guardian
Dacă îl privești din perspectiva filmelor care au încercat să reprezinte un divertisment de familie, atunci începe să arate în mod vag radical.
David Rooney – Hollywood Reporter
Încăpățânant de neatrăgător…