fotbal-infinit-poster

Fotbal infinit (2018)

Infinite Football

Premieră:
09-03-2018
Durată:
70 minute
Distribuitor:
Mihai Brezeanu – Liternet
Cu un talent de povestitor şi o capacitate de deducţie remarcabile (limitările, dacă există, nu vin din calitatea raţionării, ci dintr-o bibliografie nu din cale-afară de generoasă şi un context social care nu predispune la evoluţie intelectuală), Laurenţiu Ginghină e genul de locomotivă-cinematografică perfectă, capabilă să ducă în spate un film, o lume, un destin.
Filmul este construit în jurul teoriei lui Laurențiu Ghinghină din Vaslui despre schimbările structurale din jocul de fotbal, dar nu numai. Este și despre îndrăzneala de a gândi fără prejudecăți, de a modifica ceea ce se poate în regula jocului, de a ieși din rutină. Ceea ce se poate aplica oricărui lucru din jurul nostru, de la sport la funcționarea birocratică a unui stat.
Flavia Dima – Acoperișul de Sticlă
Fotbal infinit devine o parabolă a libertății spirituale, a proceselor de imaginație, introspecție și reflecție care eliberează omul de mediul său înconjurător, oricât de fad și de posac ar putea părea acesta din urmă.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Documentarul lui Corneliu Porumboiu depăşeşte relevant miza fotbalistică.
Victor Morozov – Dilema Veche
Și nu e clar dacă divagațiile practicate de cineast, oricît de prietenoase cu realitatea imprevizibilă, n-ar traduce mai degrabă conștiința că subiectul ne -fait pas le -poids; cu alte cuvinte, că filmul nu reușește întotdeauna să fenteze miza modestă, ba chiar derizorie (chiar dacă tratată inspirat cu umor) pe care și-a setat-o din start.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
[…] împăcarea cu sine este lecţia indirectă pe care o oferă acest nou film mic, independent şi liber al unuia din cei mai inventivi autori români de cinema.
Neil Young – Hollywood Reporter
Fotbal infinit are momentele sale de umor și de cunoaștere interioară; dar în niciun caz nu este de primă ligă.
Peter Bradshaw – The Guardian
O experiență austeră de 70 de minute, dar idealismul excentric al lui Laurențiu Ginghină îți rămâne întipărit în minte.