La limita de jos a cerului (2013)

La limita de jos a cerului

Premieră:
27-09-2013
Gen:
Durată:
82 minute
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Umorul negru și personajele din clasa muncitoare, care au devenit o amprentă a stilului său, sunt prezente și aici. În timp ce colaborarea cu Corneliu Porumboiu se observă în ritmul lent și calculat în care înaintează filmul.
Dragoş Marin – Film Reporter
Mai reţinut decât scurtmetrajele anterioare ale regizorului (a căror principală calitate nu era subtilitatea), La limita de jos a cerului e un pariu câştigat (la prea mulţi ani după ce a fost filmat) şi în acelaşi timp o confirmare a talentului unui regizor care merită urmărit.
Andreea Verde – metropotam
Veti rade, veti cadea in melancolie si veti avea la ce sa va ganditi cand veti iesi din sala de cinema.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
la Cobileanski, importantă e claritatea. Nu a unui mesaj anume, ci a ideii de a face un cinema de calitate, capabil să emoţioneze cu măsură, dar şi să dea de gândit.
Manuela Zipisi – Orașul meu
Filmul lui Cobileanski este viu si proaspat si reuseste sa se detaseze frumos in peisajul premierelor romanesti ale toamnei.
Delia Marc – Filme-cărți
Avem de a face cu radiografia fina si extrem de trista a unei realitati neiertator de crude.
Mihai Cosmin – Am doar 18 ani
“La limita de jos a cerului” ține montat cinefilul la acțiune pe întreaga durată a filmului (80 de minute), oferind atât momente comice, cât și un sfârșit dur, dar plin de realism, din păcate.
Boyd van Hoeij – Hollywood Reporter
Deși, mai puțin virtuoz și, oarecum, mai previzibil decât cele mai bune filme românești, acesta este, totuși, un film art-house bine-făcut.