
Soshite chichi ni naru/Like Father, Like Son (2013)
Aşa tată, aşa fiu
Premieră:
21-02-2014Gen:
DramăDurată:
121 minuteSite oficial:
Soshite chichi ni naru/Like Father, Like Son (2013)Distribuitor:
Independența FilmCristina Zaharia – Port.Ro
Unul din rarele filme care te provoacă la implozie de întrebări chiar în timpul vizionării. Lucru rar în ultimul timp, tocmai de aceea frumos de văzut.
Delia Marc – Filme-carti
Si in ciuda incarcaturii extrem de dramatice, filmul nu transmite tensiune, nu raneste, nu striveste … el cutremura pur si simplu printr un fel de pace interioara a intelegerii vietii, sigur ca o pace plina de compasiune, bine strunita mental si psihic, dar care transmite speranta unui viitor fericit pentru toti protagonistii.
Manohla Dargis – New York Times
Dl. Hirokazu creează, din nou, două personaje încântătoare ale căror vieți sunt, cu o violență emoțională imensă, schimbate complet.. chiar de adulții care ar fi trebuit să aibă grijă de ele.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Povestea despre copii schimbați la naștere poate părea ca o telenovelă, dar ceea ce vedem pe ecran este foarte emoționant și plin de înțeles.
Simon Crook – Empire
O nouă încântare realizată de Kore-eda.
Eric Kohn – IndieWire
Povestea funcționează frumos ca o idee, dar Kore-eda nu reușește să transmită aceleași sentimente prin care personajul principal trece.
Barbara Scharres – RogerEbert.Com
Scenariul lui Kore-eda este simplu și direct; unii ar putea spune că este chiar copilăresc. Totuși, ceea ce contează este finalul realizat prin emoție.
Deborah Young – Hollywood Reporter
Chiar și fanii lui Kore-eda ar putea să se simtă dezamăgiți cu un film drăguț, dar care nu reușește să transmită emoție.
Peter Bradshaw – The Guardian
Filmul despre schimbul de băieți al lui Hirokazu Kore-eda este încă o dramă naturală realizată în Japonia contemporană, dar îi lipsește nuanțele și inovația filmelor sale anterioare.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Este construit să fie o versiune austeră a unui film siropos care să placă publicului, iar chiar asta este, deși cu o ciudată excentricitate a schimburilor culturale în centrul său.
Tim Grierson – Paste Magazine
Poate că este convențional în unele lucruri, dar puterea emoțională se dovedește prea copleșitoare pentru a fi trecută cu vederea.
Calum Marsh – Film.Com
Mult prea structural și cu nuanțele obișnuite ale lui Kore-eda.