The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Hobbitul: O călătorie neaşteptată

Premieră:
14-12-2012
Distribuitor:
Raluca Georgescu – Raluk
Puteti pleca linistiti la cinema cu asteptari oricat de ridicate. Prima parte a The Hobbit este realizata curat, jucata placut si are fiecare ingredient in exact dozajul potrivit si la locul cel mai recomandat.
Angela – Anzhela Movies
“The Hobbit” continua o istorie si exploreaza taramul inchipuit de Tolkien, pastrand aceeasi frumusete, curiozitate si drama, dar i se adauga o concentrare mai mare asupra efectelor speciale, fara a se neglija fundalul.
Dragoş Marin – Film Reporter
The Hobbit: An Unexpected Journey e fantasy la scară grandioasă, prietenos cu spectatorii mai tineri, tehnic ireproşabil, care ar trebui să fie îndeajuns de satisfăcător pentru cei ce şi l-au dorit, dar care arată mai mult ca un exerciţiu redundant decât ca o „poveste ce trebuia neapărat spusă”.
Gruia – Metropotam
The Hobbit este minunat! Este lung, dar plin de actiune care-ti pompeaza adrenalina prin pupilele dilatate de la efectele IMAX 3D.
Adela Ghidoveanu – ProCinema
Jackson are o calitate pe care multi regizori au pierdut-o: are un talent innascut de a spune povesti care sa fascineze toate generatiile, pentru totdeauna. Cu The Hobbit, Jackson realizeaza inca un film mare, de la care nu iti vei putea lua ochii.
A.O. Scott – New York Times
Scenele de acțiune par niște exerciții goale, fără vlagă, fără vreun indiciu că ceva/cineva ar fi în pericol și destul de previzibile.
Peter Travers – Rolling Stone
Prima parte a trilogiei lui Peter Jackson după cartea The Hobbit scrisă de J.R.R. Tolkien forțează publicul să se aventureze într-o cursă cu obstacole înainte ca distracția să înceapă.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Acceptabil și puternic în loc de ambițios și excepțional.
Dan Jolin – Empire
Există o comoară aici.
Geoffrey Macnab – The Independent
Din fericire, flerul lui Jackson în crearea secvențelor de acțiune și a unei scenografii complexe interesante nu l-a părăsit.
Laremy Legel – Film.Com
Ce aduce nou acest film? Aproape nimic.
Peter Bradshaw – The Guardian
Jackson a făcut din The Hobbit un film cu adevărat distractiv, iar Martin Freeman în rolul lui Bilbo Baggins este perfect.
Eric Kohn – IndieWire
The Hobbit dovedește că Peter Jackson poate face dreptate acelui univers fantastic plin de fantezie și acțiune care a făcut din precedentele sale filme unele extrem de populare și captivante.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Perechea Serkis-ca-Gollum și Freeman-ca-Bilbo este punctul forte al filmului.
Drew McWeeny – HitFix
Un film fantastic peste medie, o bucată de entertainment captivantă, care cuprinde în sferturile 2 și 3 mai multe minuni vizuale decât te-ai gândi că este posibil.
Jim Vejvoda – IGN
A patra călătorie a lui Peter Jackson prin Middle Earth nu are aceeași măreție, același impact emoțional sau același farmec precum seria LOTR, însă, cu toate astea, tot există lucruri de care să te bucuri în The Hobbit: An Unexpected Journey.
Alice Tynan – The Vine
Lăsând la o parte considerentele de ordin tehnic, The Hobbit este ca o revenire acasă plină de bucurie.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Sunt elemente în acest film la fel de spectaculoase precum cele din trilogia inelului, însă sunt multe altele plate și anoste, mai ales în prima parte.