Premieră:
18-06-2010
Site oficial:
Toy Story 3 (2010)
Distribuitor:
Anca Grădinariu – Adevărul
E şi isteric, captivant, isteţ, spumos, de un umor când intelectual, când burlesc, plin de calambururi, parodii, citate şi omagii. Preia temele primelor două filme – prietenia, copilăria şi imaginaţia – şi construieşte pe ele, atingând înălţimi şi mai mari şi adâncimi şi mai profunde. E o supriză de la un capăt la altul: uimitor de inteligent şi de complex, dar, în acelaşi timp, lejer şi exaltant.
Cătălin Constantin – Cinemagia
Se simte un puternic suflu de maturitate în povestea de faţă. Atât a personajelor principale, cât şi a naraţiunii propriu-zise. Care naraţiune se împarte pe mai multe planuri şi conduce personajele în toiul acţiunii, de fiecare dată pe căi diferite. Magia nu lipseşte, şi vine ca şi până acum din „inima” folosită în conceperea poveştii, dar şi din tehnica ireproşabilă şi dialogul plăcut, presărat de glume, vorbe de duh şi dovezi de bravură şi ataşament. Muzica este minunată, chiar dacă poate părea repetitivă pe alocuri.
Gina – metropotam
Toy Story 3 este amuzant in sensul bun, fara poante extreme si trase de par. Si foarte emotional, o sa tii cu jucariile alea tot filmul si o sa iti para rau de ele de fiecare data cand patesc ceva rau. Mai rar sa devii atat de atasat de personajele de film, mai ales de unele din plastic.
Todoran-Rares Daniel Nicolae – Animation Magazine
Toy Story 3 este superior calitativ celor doua filme precedente. Scenariul este bine construit, cu dialoguri spumoase si amuzante, presarat cu momente de suspans. Este un film care te ajuta sa calatoresti in timp, cu scopul regasirii momentelor placute din copilarie.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Chiar şi după ce primele două părţi au ridicat ştacheta foarte sus, Toy Story 3 m-a încântat şi m-a mişcat astfel încât am fost de-a dreptul uimit că o comedie animată digitală despre nişte lucruri din platic poate avea un asemenea efect.
A.O. Scott – N.Y. Times
Cel mai drăguț, cel mai înduioșător, cel mai uman film pe care, probabil, îl vei vedea în vara asta.
Kenneth Turan – L.A. Times
Toy Story 3 acordă atenție lucrurilor pentru care revenim în sala de cinema încă o dată și încă o dată…
Michael Rechtshaffen – Hollywood Reporter
Woody, Buzz și colegii lor de joacă reuușesc o revenire antrenantă, emoționantă și care te satisface pe deplin.
Peter Travers – Rolling Stone
Toy Story 3, venind după 11 ani de la precedenta parte, ar fi trebuit să fie o dezamăgire. Dar, nicio grijă! Este o adevărată bucurie să privești Toy Story 3. Atinge fiecare punct emoțional, de la râsete la lacrimi, uluindu-te, pur și simplu, prin tehnica vizuală deosebită.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Este o comedie agreabilă, cu un umor ieftin, căreia îi lipsește acea umanitate ciudată pe care o aveau precedentele părți, punând accentul mai mult pe glume și acțiune decât pe personaje și emoții.
Michael Hann – The Guardian
Scenariul lui John Lasseter (scris împreună cu Michael Arndt, care nu a mai lucrat decât la scenariul pentru Little Miss Sunshine) are o asemenea putere încât acei ursuleți cu miros de căpșuni nu ți se vor mai părea niciodată binevoitori.
Matt Fowler – IGN
Poate că Andy a crescut și nu mai are nevoie de jucăriile sale, dar, cu siguranță, nu e și cazul nostru!
Harry – Ain’t it Cool
E cel mai bun film pe care l-am văzut anul acesta prin prisma entertainment-ului, senzațiilor puternice, emoțiilor pe care le transmite și râsetelor pe care le provoacă.
Cara Nash – FilmInk
Deși se bazează foarte mult pe umor și efecte vizuale, încântătoarea a treia parte din saga Toy Story nu pierde din vedere nicio clipă emoția.
Dan Jolin – Empire
Un film de copii pentru adulți. Un film de adulți pentru copii. Exact ce te așteptai – și sperai – să fie cea mai recentă și, probabil ultima, aventură a lui Woody și a lui Buzz.
Sean O’Connell – Film Critic
Toy Story 3 are o singură problemă evidentă. Știi acei ochelari care-ți permite să vezi filmul în 3D, așa cum a dorit regizorul Lee Unkrich? Va trebui să-i dai jos în repetate rânduri pentru a-ți șterge lacrimile.
Laremy Legel – Film.Com
Toy Story reprezintă un omagiu închinat de Pixar unei lumi aparte, una în care nu te uiți la știri, în care o mamă plictisitoare este mereu prezentă, una în care puterea jucăriilor te trimite undeva departe, în niște locuri fascinante. Toy Story 3 este un final lăudabil al acestei francize.
Drew McWeeny – HITFIX
Toy Story 3 este un film excepțional după orice standard. Dacă dorești să spui o poveste pe parcursul a mai multor filme, ar trebui să te iei la fel de în serios cum au făcut-o cei de la Pixar cu această franciză care i-a adus în mainstream, în 1995. Dacă vrei să faci o a treia parte, va trebui să țintești cel puțin la fel de sus.
James Mottram – The Independent
O revenire triumfătoare la locul de joacă, ce a lăsat publicul în lacrimi.
David Edelstein – NPR
Copiilor le va plăcea Toy Story 3 pentru acțiune și umor. Dar pentru adulți va însemna ceva mai mult, va atinge acea dorință secretă ca amintirile din copilărie să nu fie uitate niciodată.
James Topley – China Post
Probabil va rămâne cea mai bună animație pe care o vei putea vedea anul acesta. Are de toate: aventură, comedie, iar scenariul, ca întotdeauna când vine vorba de Pixar, este remarcabil.
Darryn King – The Vine
Toy Story 3 este plin de observații despre maturizare, familie și mortalitate, dar probabil cel mai profund mesaj al întregii serii și al acestei a treia părți îl reprezintă modul în care reușește să prezinte relația dintre un copil și jucăriile sale. Trilogia Toy Story va deveni una dintre cele mai reușite din istoria cinematografiei, iar Pixar a reușit să facă lucrul ăsta să pară, ca întotdeauna, de altfel, o joacă de copii.