Us (2019)

Noi

Regia:
Scenariu:
N15 - Nerecomandat minorilor sub 15 ani
95%
Premieră:
22-03-2019
Durată:
119 minute
Site oficial:
Us (2019)
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Bloc de Cinema
Jordan Peele își încheie filmul cu un al treilea act, în care îți oferă câteva piese din puzzle. Însă nu sunt piesele de care aveai nevoie. Nu sunt piesele pe care ți le doreai. Ba chiar te încurcă.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
„Us” este un horror modern care nu si-a propus sa te sperie prin artificii ieftine, o face mai degraba prin viziunea pe care a gandit-o si prin starea inconfortabila pe care ti-o da.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Că-i acceptăm sau nu convenţiile, Us merită atenţia noastră şi timpul petrecut în conversaţii cu prietenii post-vizionare, în care cu siguranţă vom descoperi cu uimire multitudinea de interpretări şi reacţii provocate de scenariul „high-concept”.
Silviu Tănase – MovieNews
Us/”Noi” deşi combină elemente cunoscute din genul filmelor de groază, le reîmprospătează şi le aduce într-un context şi o atmosferă cu totul diferită decăt ce am avut până acum.
Manohla Dargis – New York Times
În „Us”, Peele folosește metafora pentru a explora ceea ce se ascunde în spatele Americii contemporane, dubla sa conștiință, identitate, păcate și spaime.
Geoffrey Macnab – The Independent
Peele combină clișeele filmelor de categorie B cu elemente ale filmelor thriller de conspirație paranoică, într-o manieră tulburătoare și foarte originală.
Peter Travers – Rolling Stone
Nyong’o oferă una dintre cele mai bune interpretări din istoria filmelor horror, în vreme ce Jordan Peele ne arată o lumă tragic desprinsă de propria umanitate, empatie, propriul suflet.
Chris Hewitt – Empire
Impresionant.
Peter Bradshaw – The Guardian
După Get Out, Peele a realizat o satiră superbă la adresa „visului american”, cu Lupita Nyong’o reușind o interpretare magnifică.
David Griffin – IGN
Peele a creat o nouă poveste horror americană umitoare.
Justin Chang – Los Angeles Times
„Us” reprezintă un tur de forță a tensiunii comice și a eliberării viscerale.
Eric Kohn – IndieWire
Al doilea film al lui Peele ca scenaris-regizor oferă spectatorilor exact ceea ce și-au dorit, furnizându-le ceea ce se așteptau mai puțin.