Filmul Poziția copilului își începe cursa pentru Oscar

Filmul Poziţia copilului, regizat de Călin Peter Netzer, după un scenariu scris împreună cu Răzvan Rădulescu, a fost ales să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, în categoria Cel mai bun film străin.

Poziţia copilului a fost ales cu unanimitate de voturi, de către un juriu format din realizatoarea TV Eugenia Vodă, criticii de film Magda Mihăilescu, Cristina Corciovescu, Mihai Chirilov, Dana Duma, Irina Margareta Nistor şi directorul de imagine şi regizorul Dinu Tănase.

Pentru ca un film să fie eligibil la premiile Oscar, la categoria Cel mai bun film străin, trebuie ca acesta să fi fost lansat în țara de origine, în perioada 1 octombrie 2012 – 30 septembrie 2013, să aibă dialogurile într-o altă limbă decât engleza și să fi rulat cel puțin timp de șapte zile în cinematografe.

Citește: interviul cu Călin Peter Netzer, regizorul filmului Poziția copilului

Poziţia copilului a avut premiera internațională în primăvară, în cadrul Festivalului de la Berlin, unde a și obținut Ursul de Aur, pentru ca, mai apoi, pe 8 martie, să apară și în cinematografele din România, fiind văzut de aproape 20.000 de spectatori în weekendul de debut, totalizând, până în prezent, 106.246 de spectatori și câștiguri în valoare de 1.232.649 de lei.

Cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer, după Maria (2003) şi Medalia de onoare (2010), a depăşit, astfel, ca număr de spectatori, filme precum Oblivion, Star Trek Into Darkness sau Django Unchained.

Poziţia copilului este o producţie Parada Film, realizată în coproducţie cu Hai Hui Entertainment, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, şi cu participarea HBO România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *