Știri
 

Fotbal infinit (2018)

Infinite Football

 
fotbal-infinit-poster
fotbal-infinit-poster
fotbal-infinit-poster

Fotbal infinit (2018) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
09.03.2018
Durata:
70 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
72%
72


Parerea ta
4 voturi

 
Actori

Sinopsis Fotbal infinit (2018)

Filmul pornește de la ideile unui funcționar local din Vaslui care are curajul să își pună întrebări despre regulile jocului de fotbal: de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport intim între fotbal și viață?0

 
Recenzii Fotbal infinit (2018)
 
 
Filmul este construit în jurul teoriei lui Laurențiu Ghinghină din Vaslui despre schimbările structurale din jocul de fotbal, dar nu numai. Este și despre îndrăzneala de a gândi fără prejudecăți, de a modifica ceea ce se poate în regula jocului, de a ieși din rutină. Ceea ce se poate aplica oricărui lucru din jurul nostru, de la sport la funcționarea birocratică a unui stat.
Flavia Dima – Acoperișul de Sticlă
Fotbal infinit devine o parabolă a libertății spirituale, a proceselor de imaginație, introspecție și reflecție care eliberează omul de mediul său înconjurător, oricât de fad și de posac ar putea părea acesta din urmă.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Documentarul lui Corneliu Porumboiu depăşeşte relevant miza fotbalistică.
Victor Morozov – Dilema Veche
Și nu e clar dacă divagațiile practicate de cineast, oricît de prietenoase cu realitatea imprevizibilă, n-ar traduce mai degrabă conștiința că subiectul ne -fait pas le -poids; cu alte cuvinte, că filmul nu reușește întotdeauna să fenteze miza modestă, ba chiar derizorie (chiar dacă tratată inspirat cu umor) pe care și-a setat-o din start.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
[…] împăcarea cu sine este lecţia indirectă pe care o oferă acest nou film mic, independent şi liber al unuia din cei mai inventivi autori români de cinema.
Neil Young – Hollywood Reporter
Fotbal infinit are momentele sale de umor și de cunoaștere interioară; dar în niciun caz nu este de primă ligă.
Peter Bradshaw – The Guardian
O experiență austeră de 70 de minute, dar idealismul excentric al lui Laurențiu Ginghină îți rămâne întipărit în minte.

Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)