Știri
 

Sieranevada (2016)

Sieranevada

 
sieranevada-poster
sieranevada-poster
sieranevada-poster

Sieranevada (2016) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
09.09.2016
Gen:
Durata:
173 minute
Site oficial:
Sieranevada (2016)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 8 critici/bloggeri de mai jos.
73%
73


Parerea ta
3 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Sieranevada (2016)

Acțiunea din „SIERANEVADA” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.0

 
Recenzii Sieranevada (2016)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Noul film al lui Cristi Puiu m-a făcut să râd. Și nu (doar) ironic, așa cum m-aș fi așteptat.
Magda Mihăilescu – All About Romanian Cinema
Cel puțin în această etapă a creației sale, bine instalat în acea zonă a realismului luată în stăpânire, cineastul – departe de a bate pasul pe loc – forează tot mai adânc. Undeva, la un capăt numit Sieranevada – fascinant, spectacolul vieții care se scurge printre degete, tocată, mărunțită de incapacitatea noastră, a oamenilor, de a-i pricepe înțelesurile, dincolo de întâmplările cotidianului.
Ștefan Apostol – MovieNews
Imaginea, muzica și sunetul sunt într-adevăr excelente, iar imersiunea, așa cum spuneam și mai devreme, este perfectă și s-a văzut clar viziunea regizorală a lui Puiu.
Andrei Gorzo – Liternet
Faptul că, după aproape trei ore petrecute cu aceste personaje, care s-au adunat la un parastas într-o după-amiază de ianuarie, spectatorii sunt atât de încărcaţi de ele, de marotele şi manierismele lor, de bubele lor metaforice, mai ascunse sau mai la vedere, atestă calitatea realismului lui Puiu.
Adriana Gionea – Post Modern
Felia de viaţă din acest film are atâta autenticitate oferită de umorul acidulat, încât la final nu îţi vine decât să te miri de faptul că ai putut avea răbdare să vezi până la capăt un film ce durează cât un blockbuster, dar în care povestea captivantă este înlocuită de fluxul discuţiilor spontane, ce par improvizate.
Tim Grierson – Paste Magazine
Dacă pare că îi lipseşte sensul urgenţei şi umorul tăios consistent din Domnul Lăzărescu, poate fi în parte deoarece filmul precedent a setat un nivel foarte ridicat nu doar pentru Puiu, ci pentru întregul Nou Val românesc.
Boyd van Hoeij – Hollywood Reporter
Familiar în cel mai bun sens, în timp ce oferă o percepţie fascinantă asupra naturii umane, a identităţii şi a metehnelor.
Peter Bradshaw – The Guardian
Deseori excelent, uneori puţin redundant.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)