Știri
 

Us (2019)

Noi

 

Us (2019) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
22.03.2019
Durata:
119 minute
Rating:
N15 - Nerecomandat minorilor sub 15 ani
Site oficial:
Us (2019)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
95%
95


Parerea ta
23 voturi

 
Actori

Sinopsis Us (2019)

Adelaide Wilson (Lupita Nyong’o, câștigătoare a premiului Oscar) se întoarce la casa de vacanță unde și-a petrecut copilăria, împreună cu soțul ei, Gabe (Winston Duke), și cu cei doi copii ai lor (Shahadi Wright Joseph, Evan Alex), pentru o binemeritată vacanță de vară. Frământată de o traumă din copilărie, inexplicabilă și încă nerezolvată, adusă acum la suprafață și agravată de o serie de coincidențe bizare, Adelaide devine tot mai sigură că ceva cumplit urmează să i se întâmple familiei ei.1

 
Recenzii Us (2019)
 
 
Marin Apostol – Părerea Bloc de Cinema
Jordan Peele își încheie filmul cu un al treilea act, în care îți oferă câteva piese din puzzle. Însă nu sunt piesele de care aveai nevoie. Nu sunt piesele pe care ți le doreai. Ba chiar te încurcă.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
„Us” este un horror modern care nu si-a propus sa te sperie prin artificii ieftine, o face mai degraba prin viziunea pe care a gandit-o si prin starea inconfortabila pe care ti-o da.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Că-i acceptăm sau nu convenţiile, Us merită atenţia noastră şi timpul petrecut în conversaţii cu prietenii post-vizionare, în care cu siguranţă vom descoperi cu uimire multitudinea de interpretări şi reacţii provocate de scenariul “high-concept”.
Silviu Tănase – MovieNews
Us/”Noi” deşi combină elemente cunoscute din genul filmelor de groază, le reîmprospătează şi le aduce într-un context şi o atmosferă cu totul diferită decăt ce am avut până acum.
Manohla Dargis – New York Times
În “Us”, Peele folosește metafora pentru a explora ceea ce se ascunde în spatele Americii contemporane, dubla sa conștiință, identitate, păcate și spaime.
Geoffrey Macnab – The Independent
Peele combină clișeele filmelor de categorie B cu elemente ale filmelor thriller de conspirație paranoică, într-o manieră tulburătoare și foarte originală.
Peter Travers – Rolling Stone
Nyong’o oferă una dintre cele mai bune interpretări din istoria filmelor horror, în vreme ce Jordan Peele ne arată o lumă tragic desprinsă de propria umanitate, empatie, propriul suflet.
Chris Hewitt – Empire
Impresionant.
Peter Bradshaw – The Guardian
După Get Out, Peele a realizat o satiră superbă la adresa “visului american”, cu Lupita Nyong’o reușind o interpretare magnifică.
David Griffin – IGN
Peele a creat o nouă poveste horror americană umitoare.
Justin Chang – Los Angeles Times
“Us” reprezintă un tur de forță a tensiunii comice și a eliberării viscerale.
Eric Kohn – IndieWire
Al doilea film al lui Peele ca scenaris-regizor oferă spectatorilor exact ceea ce și-au dorit, furnizându-le ceea ce se așteptau mai puțin.


1 comentariu


  1.  

    cel mai bun film de groaza pana acum in 2019.recomand

    Răspunde


    (obligatoriu)