Valea Mută, o nouă mini-serie românească debutează la HBO

valea-muta-hbo

Zilele acestea am avut ocazia să văd primul episod al unei noi mini-serii românești: Valea Mută. Deși povestea nu aduce nimic nou în acest gen, calitatea producției este impresionantă; unul dintre principalii responsabili fiind Tudor Mircea, cel care s-a ocupat de imagine.

Nici interpretările celor doi actori din rolurile principale, Theodor Șoptelea și Vlad Bălan, nu lasă de dorit. Aceștia aduc cu naturalețe pe ecran o poveste de dragoste adolescentină dintre doi homosexuali.

Iar Rodica Lazăr este autoritară și pare întotdeauna stăpână pe situație în rolul unei procuroare criminaliste care trebuie să rezolve misterul din jurul mai multor crime ce au avut loc într-o pădure din apropierea Brașovului.

Și Emilian Oprea are un rol interesant. Personajul său, Robert, este un agent DIICOT, care, însă, nu este în totalitate de partea legii.

Teaser Valea Mută

https://youtu.be/MBVy-OK-qYc

Mini-seria Valea Mută are la bază serialul norvegian Øyevitne și tot luna aceasta a avut premiera la USA Network serialul Eyewitness, varianta americană a aceluiași serial norvegian.

În serialul american, care are 10 episoade, rolul procuroarei criminaliste (care în Valea Mută este al Rodicăi Lazăr) este interpretat de Julianne Nicholson, care are o carieră bogată în televiziune, având în portofoliu seriale precum: Ally McBeal, Law & Order, Boardwalk Empire sau Masters of Sex.

Toate cele patru episoade ale mini-seriei Valea Mută au fost regizate de Marian Crișan, cu care ar trebui să fiți deja familiarizați, având în vedere că a mai realizat câteva filme până acum: Orizont, Rocker și Morgen. Iar scenariul a fost scris de Christian Barna, aflat la debutul său în televiziune.

Alături de actorii deja amintiți, din distribuție mai fac parte: Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunțeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.

Valea Mută explorează relația dintre doi adolescenți care oscilează între prietenie și atracție, în timp ce sunt prinși într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Brașov.

Primul dintre cele patru episoade ale seriei va fi difuzat la HBO pe 23 octombrie, de la ora 20:00 și va fi disponibil fără abonament și pe HBO GO.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *