Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)

Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă

Premieră:
31-07-2015
Distribuitor:
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Cu putine nuante de umor, regizorul a reusit sa dezvolte in „Rogue Nation” o intriga dinamica, sfidand dramatismul (chiar daca investeste in personaje) si a facut valuri de adrenalina, puse intr-o poveste care defineste notiunea de blockbuster.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Misiune imposibilă 5 este antrenant, nu plictiseşte nici măcar o clipă şi pare oricând gata să-ţi ia ochii cu o superbă secvenţă plină de efecte speciale.
Emil Călinescu – CinEmil
[…] filmul Misiune Imposibila: Natiunea Secreta este unul extrem de bun, fiind printre cele mai bune din serie.
Andreea Mihai – Couch.Ro
Bombastic, senzațional, magnific, extraordinar, captivant, magic – niciun cuvânt nu atinge măcar pe departe senzația pe care ți-o lasă Mission: Impossible – Rogue Nation.
Mihaela Mândru – Filme-carti
131 de minute pot parea lungi si plictisitoare dar nu si atunci cand un scenariu inventiv si un regizor inteligent livreaza actiune, rasturnari de situatii, mister, suspans si umor in doze perfect ajustate pentru a te prinde in mrejele intrigilor si a nu te mai elibera pana la final.
Răzvan Nistor – Gazeta de Film
Are tot ce isi poate dori un fan al filmelor de actiune, cu spioni, dar si un fan al seriei.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
“Mission Impossible: Rogue Nation” incanta dar nu putem sa ramanem indiferenti la personajul negativ din carton si la asemanarile – teme, motivatie si personajele – cu alte francize.
Manohla Dargis – New York Times
„Rogue Nation” este precum majoritatea filmelor „Imposibile”, în sensul că este ca o mașină pe care Dl. McQuarrie, după ce a cârpit-o și a uns-o cu ulei, a pornit din nou ca nouă.
Geoffrey Macnab – The Independent
Povestea nu este susținută dacă aprofundezi situația, iar personajele sunt doar schițate, dar acțiunea în sine este frecvent antrenantă.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Încă o dată, Tom Cruise reușește aproape imposibilul în „Rogue Nation”.
Anthony O’Connor – FilmInk
Poate fi misiunea ta, dacă alegi să o accepți, dar există multe alte opțiuni superioare pentru banii tăi rezervați divertismentului.
Peter Bradshaw – The Guardian
Există un atașament sentimental. Dar, precum Tom în acea scenă grandioasă de deschidere cu cascadoria pe avion, îmi vine tot mai greu să rezist până la final.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
McQuarrie înțelege că aceste filme sunt în esență povești spuse cu simțul umorului, atingând limita parodiei în timp ce păstrează o față serioasă.
Peter Travers – Rolling Stone
Cruise aruncă în joc tot ceea ce are ca actor și ca atlet, arătând că Mission: Impossible încă mai are benzină în rezervor, chiar dacă motorul mai dă greș uneori.
Drew McWeeny – HitFix
Am fost încântat de la un capăt la celălalt.
Eric Kohn – IndieWire
Deși seria Mission: Impossible nu mai pare proaspătă, nu arată de altfel niciun semn că s-ar autodistruge curând.
Ian Nathan – Empire
Ușor, aproape cu nonșalanță, cea mai bună parte a seriei.
Daniel Krupa – IGN
Este o aventură, deseori captivantă, dar în cele din urmă, precum cele mai multe aventuri, se sfârșește exact acolo unde a început.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Dilemele protagoniștilor sunt chiar extreme, surprizele vin în toate mărimile, iar profesionalismul exemplar în toate departamentele încurajează sentimentul că te afli pe mâine bune, un sentiment care, până la urmă, este justificat.