22 de filme în cursa pentru Gopo 2018

premiile-gopo-filme-eligibile

Gala Premiilor Gopo, ajunsă la cea de-a 12-a ediție, va avea loc și anul acesta, în luna martie. Până atunci, azi, 11 ianuarie, a fost făcută publică lista cu cele 22 de filme de lungmetraj eligibile pentru a fi nominalizate și, de asemenea, s-a dat startul înscrierilor la categoriile: Cel mai bun film documentar și Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune.

Sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmele românești produse în România sau realizate în regim de co-producție, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile ecrane din România în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent și au beneficiat de cel puțin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.

La categoriile Cel mai bun film documentar și Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, înscrierea filmului de către producători este obligatorie, pentru ca acestea să fie luate în considerare de către juriul care va decide nominalizările.
Înscrierile pentru cea de-a 12-a ediție a Premiilor Gopo au loc în perioada 10-25 ianuarie 2018.

Producătorii şi realizatorii de film documentar sau scurtmetraj din România sunt invitaţi să completeze fișa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro şi să o trimită în format electronic, împreună cu link-ul de vizualizare a filmului, pe adresa de email: alexandra.boghiu@premiilegopo.ro

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecţie format din profesioniști din domeniu. După anunţul nominalizărilor (cu o lună înaintea Galei), peste 450 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

Regulamentul evenimentului şi fişa tehnică se găsesc pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro

Lista completă cu filmele de lungmetraj eligibile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *